13-05-2021

Πάνω από 40 μετανάστες μέσα σε κοντέινερ στην Ξάνθη – Κόντεψαν να πάθουν ασφυξία (video)

Στοιβαγμένοι ήταν οι άνθρωποι μέσα στο φορτηγάκι και πολλοί αντιμετώπισαν μάλιστα, αναπνευστικά προβλήματα

Οι διακινητές προσπαθούν με κάθε τρόπο και Μέσο να περάσουν μετανάστες και πρόσφυγες στην ενδοχώρα και τη Δευτέρα (04/11) το πρωί η αστυνομία της Ξάνθης απεγκλώβισε 41 ανθρώπους μέσα από φορτηγό κοντέινερ, το οποίο εντόπισε λίγο μετά τα διόδια της πόλης στην Εγνατία Οδό. Οι Αρχές ακινητοποίησαν το όχημα και συνέλαβαν τον οδικό διακινητή, ο οποίος είναι γεωργιανής καταγωγής. 

Πολλοί από τους μετανάστες αντιμετώπισαν μάλιστα, αναπνευστικά προβλήματα και για το λόγο αυτό κλήθηκαν ασθενοφόρα από Ξάνθη και Καβάλα για να τους μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Με τις καιρικές συνθήκες να είναι πολύ άσχημες. Έτσι στήθηκε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας αλλά και του ΕΚΑΒ για να παραλειφθούν οι άνθρωποι από το σημείο και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο της πόλης. Οι οκτώ που μεταφέρθηκαν στα επείγοντα και τα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης δεν διατρέχουν κίνδυνο για την υγεία τους.

Οι συνθήκες ήταν ασφυκτικές και ήταν αμφίβολο αν αυτοί οι άνθρωποι θα κατάφερναν να επιβιώσουν μέχρι τον τελικό προορισμός τους που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν η Θεσσαλονίκη. Αν και όλοι τους είναι άνδρες ηλικίας 20 – 30 ετών.

(πληροφορίες από xanthinews.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ