28-10-2020

Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης για το πρωί της Δευτέρας

Έντονες κατά τόπους βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν έως το πρωί της Δευτέρας στη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, με τα φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Νότια Πελοπόννησο να συνοδεύονται από σποραδικές καταιγίδες.

Στον πίνακα που ακολουθεί, παρουσιάζονται τα οχτώ μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης όπως αυτά καταγράφηκαν σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr έως τις 09:30 το πρωί της Δευτέρας.

Για το υπόλοιπο της ημέρας, αναμένεται περαιτέρω ένταση των φαινομένων από τα δυτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, και βαθμιαία επέκτασή τους σε πολλές περιοχές της χώρας.

Εκτός της Δυτικής Ελλάδας, αναμένεται να επηρεαστούν σημαντικά, η Πελοπόννησος, η Δυτική και Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, το εσωτερικό της Θεσσαλίας, τα Δωδεκάνησα και προς το βράδυ οι Κυκλάδες.

Οι βροχές που εκδηλώνονται κατά περιόδους στην Αττική, είναι πολύ πιθανό να ενταθούν πρόσκαιρα από τις απογευματινές ώρες και να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες.

Στους χάρτες που ακολουθούν φαίνεται η κατανομή του ολικού υετού έως το βράδυ της Δευτέρας και η ένταση της ηλεκτρικής δραστηριότητας τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας.