27-10-2020

Ζαχαράκη: Συστήνεται ειδική ομάδα για την αντιμετώπιση της βίας στα σχολεία

Παράλληλα, ετοιμάζεται νέα καμπάνια ενημέρωσης.

Με συνέντευξή της στο «Εθνος της Κυριακής» η υφυπουργός Παιδείας προανήγγειλε τις κινήσεις του υπουργείου σε συνεργασία με το Προστασίας του Πολίτη ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν τα κρούσματα βίας στα σχολεία.

«Πρέπει να σας πω ότι πρόκειται για ιδιαίτερα ευαίσθητα θέματα που αφορούν νέα παιδιά και στόχος μας δεν είναι να σχολιάζουμε κάθε φορά το κάθε περιστατικό -θα ήταν και ανεύθυνο- αλλά να εξετάσουμε με προσοχή το φαινόμενο και να προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπισή του από τις σχολικές κοινότητες», δήλωσε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Παιδείας.

«Έχουμε ήδη προχωρήσει, έπειτα από συναντήσεις με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στις απαραίτητες ενέργειες για την ανανέωση του υλικού που μοιράζεται στα σχολεία από αυτό το υπουργείο και θα επανασυστήσουμε σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας μια συντονιστική ομάδα που θα ασχοληθεί με την αντιμετώπιση του φαινομένου, και σε συνεχή συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και τους διευθυντές Εκπαίδευσης θα υπάρξει δραστική αντιμετώπιση και των όποιων περιστατικών αλλά και δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης για την πρόληψη αυτών» πρόσθεσε η κα. Ζαχαράκη, τονίζοντας ότι ενεργό ρόλο θα παίξουν και οι ψυχολόγοι με τους κοινωνικούς λειτουργούς.

Αφορμή στάθηκαν τα τελευταία σοβαρά κρούσματα σχολικής βίας, με αποκορύφωμα το περιστατικό της Αμαλιάδας όπου 16χρονος μαχαίρωσε συμμαθητή του καθώς επίσης και τον ξυλοδαρμό παιδιού στην Κεφαλονιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  «Μπαράζ» συλλήψεων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου - Επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα