10-05-2021

Ιερέας φέρεται να ασέλγησε σε βάρος ανήλικης στην Κέρκυρα – Άφαντος ο παπάς

Οι γονείς του κοριτσιού έχουν καταθέσει μήνυση – Σε διαθεσιμότητα ο ιερέας, με τον οποίο είχε συμπλοκή συγγενικό πρόσωπο της οικογένειας

Ανάστατη είναι όλη η Κέρκυρα, καθώς σε χωριό στο νότιο τμήμα του νησιού, 60χρονος ιερέας φέρεται να ασελγούσε σε ανήλικη μέσα στην εκκλησία πριν από τρία με τέσσερα χρόνια. Οι γονείς της ανήλικης έχουν καταθέσει μήνυση κατά του παπά στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας και έχει διαταχθεί η προανάκριση. Έτσι έγινε γνωστό το θέμα, με τον ιερέα να αφήνει μάλιστα, το χωριό. Ο συγκεκριμένος παπάς τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τον Μητροπολίτη.

Αυτή η ξαφνική φυγή του ιερέα του χωριού εδώ και τρεις εβδομάδες, ενίσχυσε τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει, ότι ο ίδιος είχε ασελγήσει σε ανήλικη.

Σύμφωνα με το «corfunews.gr», πριν από 20 ημέρες, φέρεται να υπήρξε μάλιστα, συμπλοκή μεταξύ συγγενικού προσώπου της ανήλικης και του 60χρονου ιερέα. Μετά το συμβάν ο ιερέας δεν εμφανίστηκε ξανά στην Ενορία του και φέρεται να ζει εκτός Κέρκυρας. Οι γονείς της ανήλικης έχουν καταθέσει μήνυση κατά του ιερέα στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας και έχει διαταχθεί η προανάκριση.

Σε διαθεσιμότητα ο ιερέας που φέρεται να ασελγούσε σε ανήλικη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, μετά την ενημέρωση από την Εισαγγελία της Κέρκυρας για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης εις βάρος ιερέα στην Νότια Κέρκυρα, προέβη άμεσα στις εξής ενέργειες:

  • Έθεσε σε διαθεσιμότητα τον ιερέα και τον έβαλε σε κατάσταση αργίας από κάθε ιεροπραξία
  • Όρισε άμεσα εκκλησιαστικό ανακριτή, όπως προβλέπουν οι κανόνες της Εκκλησίας και ο καταστατικός χαρακτήρας για τυχόν ποινικά αδικήματα

Ανεξαρτήτως της έκβασης της υπόθεσης, ο Σεβασμιώτατος επισημαίνει την θέση της Εκκλησίας ότι η εκμετάλλευση οποιουδήποτε ανθρώπου που ξεκινά από πάθη ή ψυχολογικά προβλήματα ή άλλους λόγους δεν δικαιολογείται και δεν συγκαλύπτεται. Η τοπική Εκκλησία αναμένει τα επίσημα στοιχεία από την Δικαιοσύνη για να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

(πληροφορίες από corfunews.org, kerkyrasimera.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ