26-10-2020

Δίκη Χρυσής Αυγής: Εθνικιστής δήλωσε ο Ηλιόπουλος αλλά… «μακριά από εμένα Χίτλερ, ναζί, δολοφονίες»

Απολογήθηκαν σήμερα οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλιόπουλος και Ζησιμόπουλος

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων απολογήθηκαν σήμερα (11/10) οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Παν. Ηλιόπουλος και Πολ. Ζησιμόπουλος οι οποίοι κατηγορούνται ως μέλη της ηγετικής ομάδας εγκληματικής οργάνωσης, ακολουθώντας την υπερασπιστική γραμμή ότι «δεν γνώριζαν».

Ο Ηλιόπουλος κατά την απολογία του είπε χαρακτηριστικά «μακριά από εμένα Χίτλερ, ναζί, δολοφονίες. Δεν υπάρχει περίπτωση να ανήκα σε ένα χώρο που πιστεύει σε αυτά τα πράγματα». 

Αναφορικά με το τατουάζ του στο οποίο αναγράφεται το εθνικοσοσιαλιστικό σύνθημα «Ζήτω η νίκη» στα γερμανικά δήλωσε ότι σε κάθε περίπτωση είναι Έλληνας εθνικιστής και ότι αν ζούσε το 1940 θα ανέβαινε στα βουνά να πολεμήσει τον Χίτλερ.

Για τη δολοφονία Φύσσα, είπε ότι «υπάρχει ένας φυσικός αυτουργός. Ερχόμαστε εδώ λόγω της συλλογικής ευθύνης. Δεν μπορώ να καταλάβω πως συσχετίζεται ένα ολόκληρο κόμμα με μία στυγερή δολοφονία», ενώ υποστήριξε ότι δεν δόθηκε καμία εντολή για δολοφονία.

«Είχαμε 15% και ανοδική τάση. Δεν μπορούσε να δώσει κανείς εντολή για τίποτα» είπε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Έχω πέσει θύμα μία μεγάλης πολιτικής πλεκτάνης, στην οποία εμπλέκεται η δικαστική εξουσία. Δεν βρίσκω άλλο λόγο που είμαι εδώ. Αν δεν είχα βγει βουλευτής, δεν θα ήμουν εδώ. Είναι η πρώτη παγκοσμίως δημοκρατικά εκλεγμένη εγκληματική οργάνωση».

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Κορονοϊός: Μπαρ στη Λιοσίων ήταν ανοικτό μέχρι τις 02.30 - Πρόστιμα σε θαμώνες και ιδιοκτήτη (video)

«Κυνήγι μαγισσών»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο δεύτερος κατηγορούμενος, Πολ. Ζησιμόπουλος. Υποστήριξε πως μετά τη δολοφονία Φύσσα, εξελίσσεται ένα κυνήγι μαγισσών σε βάρος της Χρυσής Αυγής, ενώ ανέφερε πως «ήμουν σε ένα νόμιμο λαϊκό κόμμα. Δεν έκανα ποτέ έκνομες ενέργειες».

Δήλωσε ακόμα ότι «πριν τη δολοφονία, η Χρυσή Αυγή βρισκόταν στην κορύφωση αναφορικά με την απήχησή της και δεν μπορούσε να τους ελέγξει όλους».

Ο Ζησιμόπουλος παραμένει μέλος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος, το οποίο είπε τον εκφράζει ιδεολογικά. 

Ακολουθήστε μας στο Google News! Κάντε κλικ εδώ!

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Στραγγάλισαν 79χρονη μέσα στο σπίτι της στα Χανιά