12-04-2021

Συναγερμός στην ΕΥΠ για τζιχαντιστές στα ελληνικά νησιά – Σε επιφυλακή η ΕΛΑΣ (video)

Σε επιφυλακή οι ελληνικές Αρχές Ασφαλείας

Συναγερμός έχει σημάνει στις ελληνικές Αρχές Ασφαλείας, υπό τον φόβο άφιξης τζιχαντιστών στα ελληνικά νησιά, μετά την τουρκική εισβολή στα βορειοδυτικά εδάφη της Συρίας.

Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ βρίσκονται σε επιφυλακή ώστε να μην φτάσουν χιλιάδες μέλη του ISIS στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV, σαφείς εντολές για την ενίσχυση των κλιμακίων των Υπηρεσιών Ασφαλείας που βρίσκονται στα νησιά και κυρίως στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης έχουν δώσει επιτελείς της ΕΛΑΣ με σκοπό τον λεπτομερή έλεγχο και την καταγραφή κάθε αλλοδαπού που θα φθάνει στη χώρα μέσω των προσφυγικών ροών. Την ίδια ώρα, Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τις αντίστοιχες Υπηρεσίες της Ευρώπης για τη διασταύρωση των στοιχείων όσων φθάνουν από τα παράλια της Τουρκίας στα ελληνικά νησιά.

Σημειώνεται, πως λόγω της τουρκικής εισβολής στη Συρία, η ΕΛΑΣ έχει εντολές για 24ωρη φύλαξη Τουρκικών στόχων στην Αθήνα, όπως εταιρείες και βέβαια η τουρκική Πρεσβεία, αλλά και η αμερικανική, καθώς υπάρχουν φόβοι για δυναμικές αντιδράσεις και επεισόδια από την πλευρά των Κούρδων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ