17-04-2021

Θεσσαλονίκη: Στα χέρια των αρχών συμμορία ληστών – 300.000 ευρώ η λεία τους σε δύο μήνες

Πρόκειται για επτά άνδρες και μια γυναίκα, ηλικίας από 17 ως 50 ετών, όλοι Έλληνες

«Χρυσές»  δουλειές έκανε η συμμορία των οκτώ αφού μόλις σε δύο μήνες η «λεία» από τα κλοπιμαία ξεπέρασε τις 300.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης εμπλέκονται σε σωρεία διαρρήξεων, κλοπών και ληστειών, σε σπίτια και επιχειρήσεις στους νομούς Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Σερρών, Δράμας, Καβάλας και Λάρισας.

Πρόκειται για επτά άνδρες και μια γυναίκα, ηλικίας από 17 ως 50 ετών, όλοι Έλληνες, οι οποίοι μέσα σε διάστημα μόλις δύο μηνών αποκόμισαν 295.000 ευρώ σε μετρητά και τιμαλφή αξίας 16.500 ευρώ από συνολικά 15 διαρρήξεις σπιτιών, τέσσερις διαρρήξεις επιχειρήσεων, και μία ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Λάρισα, από την οποία αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο.

Η εγκληματική ομάδα δρούσε κάθε φορά με διαφορετική σύνθεση και χρησιμοποιούσε ως «επιχειρησιακά» οχήματα δύο αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και ιπποδύναμης, προκειμένου να αναπτύσσουν ταχύτητα και να καταφέρνουν να διαφεύγουν από τους αστυνομικούς ελέγχους. Αυτά τα έκρυβαν σε κλειστό, κλειδωμένο και περιφραγμένο χώρο στην περιοχή της Νικόπολης, όπου υπήρχε εγκατεστημένο κλειστό κύκλωμα με κάμερες και άλλα μέτρα αντιπαρακολούθησης. Συνολικά κατασχέθηκαν έξι αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων τα δύο «επιχειρησιακά», χρηματικά ποσά, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, πλήθος κινητών τηλεφώνων, κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας, και κάμερες παρακολούθησης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ