22-04-2021

Αθώος ο Σταύρος Ψυχάρης για τα δάνεια του ΔΟΛ

Το δικαστήριο αποφάσισε πως σημαντικό μέρος της οφειλής έχει καλυφθεί από τη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης

Την απαλλαγή του Σταύρου Ψυχάρη και των 10 μελών του διοικητικού συμβουλίου της Alpha Bank, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στη χορήγηση δανείων στον ΔΟΛ χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις, αποφάσισε η ελληνική Δικαιοσύνη.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σύμφωνα με το σκεπτικό του, έκρινε ότι δεν υπήρξε καμία παράβαση κανόνα επιμέλειας κατά τη διαχείριση των δανείων, ενώ η χορήγηση τους, ύψους 44,7 εκατ. ευρώ, ήταν σύμφωνη με όσα ορίζονται από την Τράπεζας της Ελλάδος και τους εσωτερικούς κανόνες της τράπεζας.

Τέλος, το δικαστήριο αποφάσισε πως σημαντικό μέρος της οφειλής έχει καλυφθεί από τη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης της ακίνητης περιουσίας του πρώην εκδότη. Έτσι, όπως ανέφερε η έδρα, η ζημία της τράπεζας καθίσταται αβέβαιη.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία επίσης έκρινε πως θα πρέπει να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι από το αδίκημα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή, κατά περίσταση. «Οι κατηγορούμενοι προέβησαν στις μόνες δυνατές ενέργειες» είχε αναφέρει ο εισαγγελικός λειτουργός.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ