12-02-2021

Αναχώρηση Συντονιστικού Ενάντια στον Φράχτη του Έβρου για πορεία στις Καστανιές Έβρου

Λίγο μετά τις 9.00 το πρωί, ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη 5 λεωφορεία με μέλη του Συντονιστικού Ενάντια στον Φράχτη του Έβρου, έχοντας ως προορισμό τις Καστανιές Έβρου, όπου θα πραγματοποιηθεί πορεία με αίτημα την κατάργηση του φράχτη του Έβρου.

Το Συντονιστικό Ενάντια στον Φράχτη, δημιουργήθηκε πριν λίγους μήνες με έδρα την συμπρωτεύουσα, έχοντας ως αίτημα την απομάκρυνση του φράχτη, τον οποίο χαρακτηρίζουν ως σύμβολο αποκλεισμού και αιτία των πνιγμών προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο.

Στην πορεία αυτή θα συμμετάσχουν και αντίστοιχες οργανώσεις της Αθηνας, της Κομοτηνής, αλλά και μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Πέντε λεωφορεία ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη και άλλα δύο από την Αθήνα, ενώ επιπλέον λεωφορεία και αυτοκίνητα μεταφέρουν διαδηλωτές από τη Λάρισα, τα Γιάννενα, το Βόλο και την Πάτρα.

Η Χαρά Χαρπίδου, μέλος του Συντονιστικού Ενάντια στον Φράχτη, μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων δήλωσε:

«Θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε το πιο κοντινό σημείο στον φράχτη. Θα διαδηλώσουμε, θα ζητήσουμε να γκρεμιστεί ο φράχτης, επειδή θεωρούμε ότι αναγκάζει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες να ακολουθούν θαλάσσιες διόδους για τη διάσχιση των συνόρων, λύση που οδηγεί στις τραγωδίες που βλέπουμε καθημερινά στο Αιγαίο».

Στην οργάνωση αυτή συμμετέχουν και οι οργανώσεις όπως η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης, ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο, Κοινωνικός Χώρος για την Ελευθερία Μικρόπολις, το Κέντρο Αγώνα Τούμπας, αλλά και μία ομάδα αποτελούμενη από νομικούς για τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ