16-02-2021

Σκάει «βόμβα» στο Airbnb: Σκέψεις για επιβολή φόρου διαμονής από την κυβέρνηση

Τι εξετάζει το υπουργείο Τουρισμού - Γιατί θέλει να αλλάξει το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο

Την επιβολή «τέλους διαμονής» και στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, τύπου Airbnb, εξετάζει το υπουργείο Τουρισμού για λόγους ίσης μεταχείρισης με τα ξενοδοχειακά καταλύματα.

Αυτό αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», που επικαλείται πηγές του υπουργείου και υπογραμμίζουν πως ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, σχεδιάζει να προωθήσει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις. Αυτή θα διαφοροποιείται σημαντικά σε σχέση με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο που θέσπισε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που επεξεργάζεται το υπουργείο θα οριοθετούνται με σαφήνεια όλα τα ζητήματα του δίκαιου ανταγωνισμού στον χώρο της διαμονής, αλλά και της ασφάλειας των τουριστών που επιλέγουν για τη διαμονή τους καταλύματα μέσω του Airbnb. Στο πλαίσιο αυτό πιθανόν να επιβληθεί και τέλος διαμονής σ’ αυτού του είδους διαμονής.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, προωθείται η μείωση του ΦΠΑ συνολικά για το ελληνικό τουριστικό πακέτο, ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητά του.

Αναφερόμενος στη φετινή χρονιά ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ότι ενώ υπήρχε αρνητική εκκίνηση, τα τουριστικά μεγέθη στη συνέχεια αυξήθηκαν, εξαιτίας κυρίως της τάσης των Ευρωπαίων ταξιδιωτών για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, με πολύ καλή εικόνα τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

(πληροφορίες από εφημερίδα «Τα Νέα», star.gr)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ