10-05-2021

Ανατροπή στην υπόθεση του καπετάνιου: Νέο σενάριο αφήνει υπόνοιες για αυτοκτονία

Τι ανέφερε ο ιατροδικαστής στην κατάθεσή του

Νέα δεδομένα στην υπόθεση της δολοφονίας του καπετάνιου στην Κοιλάδα φέρνει η ιατροδικαστική έκθεση που για πρώτη φορά δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αυτοκτονίας.

Ο ιατροδικαστής που έκανε την νεκροψία στον άτυχο Θανάση Λάμπρου κατέθεσε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο του Ναυπλίου ότι ο καπετάνιος δέχθηκε μία σφαίρα στον θώρακα και μια στο κεφάλι, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Star. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος από τη σφαίρα που δέχθηκε στο κεφάλι, ενώ σε ερώτηση τόσο του δικαστηρίου όσο και των δικηγόρων της κατηγορούμενης ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει τον αυτοπυροβολισμό.

«Πώς μπορεί κάποιος που αυτοπυροβολείται στο μέρος της καρδιάς, να μπορεί να βγάζει τον έναν κάλυκα από το πιστόλι και ακολούθως με σταθερό χέρι να πυροβολεί τον εαυτό του στον κρόταφο. Τέτοιο περιστατικό αυτοκτονίας στα παγκόσμια εγκληματολογικά χρονικά δεν έχει αναφερθεί ποτέ», δήλωσε από την πλευρά του, μετά την τελευταία αυτή εξέλιξη, ο δικηγόρος της οικογένειας του καπετάνιου, Αλέξης Κούγιας.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχει καταδικαστεί σε ισόβια σε πρώτο βαθμό η χήρα του καπετάνιου, η οποία ωστόσο αρνείται όμως κάθε ανάμειξη στη δολοφονία του.

«Έχει αφήσει ορθάνοιχτη την πόρτα του ενδεχομένου της αυτοκτονίας», υπογράμμισε ο Αλέξης Στεφανάκης, δικηγόρος της χήρας.

Σημειώνεται ότι ο ιατροδικαστής θα συνεχίσει την κατάθεσή του στις 24 Σεπτεμβρίου, ενώ η οικογένεια του άτυχου καπετάνιου ζητά να τιμωρηθεί ο δολοφόνος του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ