15-04-2021

Σκανκ: Το ναρκωτικό που «θερίζει» στα σχολεία της Αθήνας – Χρήστες ακόμα και 12χρονοι (video)

«Δεν υπάρχει νέος που να μην ξέρει τι είναι ή να μην έχει κάποιου είδους άμεση ή έμμεση επαφή»

«Καμπανάκι» για τη χρήση ναρκωτικών ακόμα και στα σχολεία έκρουσε ο υπεύθυνος κέντρου άμεσης πρόσβασης ΚΕΘΕΑ (off club) Παναγιώτης Σαϊβανίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο είδος κάνναβης με την ονομασία «σκανκ».

Μιλώντας στο One TV, ο κ. Σαϊβανίδης ανέφερε ότι χρήστες του σκανκ είναι ακόμα και ανήλικοι μαθητές, που μπορεί να είναι και 12 ή 13 χρονών.

Όπως ανέφερε, πρόκειται για μία εξέλιξη που δεν είναι ούτε καινούρια, ούτε προκαλεί έκπληξη, καθώς το σκανκ έρχεται δεύτερο, μετά την ηρωίνη στη χρήση από ναρκομανείς. «Δεν υπάρχει περιοχή-συνοικία σε Αθήνα ή οποιαδήποτε άλλη πόλη της χώρας, που να μη γίνεται διακίνηση. Είναι αποδεκτό από την κοινωνία όπως το αλκοόλ, δεν υπάρχει νέος που να μην ξέρει τι είναι ή να μην έχει κάποιου είδους άμεση ή έμμεση επαφή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαϊβανίδης.

Επίσης, παρουσίασε αναλυτικά τις επιπτώσεις του συγκεκριμένου ναρκωτικού στους εφήβους και στα άτομα νεαρής ηλικίας, τονίζοντας ότι τριπλασιάζει τον κίνδυνο εκδήλωσης ψυχωσικών επεισοδίων, μια κατάσταση που μάλιστα μπορεί να εξελιχθεί σε χρόνια, με τους χρήστες να μην «επιστρέφουν ποτέ στη συνειδητή τους υπόσταση».

Το σχετικό ρεπορτάζ:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ