18-04-2021

Κόντρα ΓΣΕΕ – ΠΑΜΕ για την απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου

Και συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου και συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 π.μ. οδεύουν τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα, αντιδρώντας στις εργασιακές διατάξεις που περιλαμβάνει το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο για τις κλαδικές συμβάσεις και τη διαιτησία.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ οργανώνουν την ίδια ημέρα -στις 10.30 π.μ., στα Προπύλαια- την απεργιακή τους συγκέντρωση.

Η ΓΣΕΕ τελεί υπό προσωρινή Διοίκηση και δεν μπορεί να προκηρύξει απεργία, ενώ στην ίδια εκκρεμή κατάσταση βρίσκεται και η πολυπληθέστερη οργάνωση του ιδιωτικού τομέα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Το προεδρείο της ΓΣΕΕ καταγγέλλει το ΠΑΜΕ για τραμπουκισμούς κατά των μελών της και προειδοποιεί σε ανακοίνωσή της ότι δεν θα υποκλιθούν στην κομματική-σταλινική μαφία των τραμπουκισμών, των εξυβρίσεων και των απειλών.

«Η ΓΣΕΕ –επισημαίνεται- με δεδομένη τη βίαιη κατάλυση του Τακτικού της Συνεδρίου, αδυνατεί ακόμη τυπικά να προκηρύξει Γενική Πανελλαδική Απεργία, στηρίζει με κάθε διαθέσιμο μέσο τις κινητοποιήσεις και τον απεργιακό αγώνα των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων της χώρας προκειμένου να αποκρούσουμε όλες εκείνες τις προωθούμενες παρεμβάσεις που υπονομεύουν διαλυτικά τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και υποβαθμίζουν καίρια τη θέση της εργατικής πλευράς».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τετάρτη, στην προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στις 24 Σεπτεμβρίου προχώρησε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με κεντρικό της αίτημα την απόσυρση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ