18-04-2021

Δίκη ΧΑ: Προκαλεί ο πυρηνάρχης Πειραιά, ανήμερα της δολοφονίας Φύσσα – Αρνείται τα πάντα

Μίλησε για προπαγάνδα κατά της Χρυσής Αυγής

Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται.

Ο πυρηνάρχης Πειραιά, Θωμάς Μπαρέκας, «είδε» πολιτικές διώξεις, προπαγάνδα και φήμες, στα περιστατικά που τον οδήγησαν στο εδώλιο.

Ο καταδικασθείς για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» και έμμισθο στέλεχος της Χρυσής Αυγής, χαρακτήρισε σκευωρία το κατηγορητήριο, ενώ με προκλητικό τρόπο μίλησε για «φερόμενες επιθέσεις» οι οποίες αποδόθηκαν στη Χρυσή Αυγή, καταλήγοντας «τα κάνουν γιατί θέλουν το Λαγό».

Ο κατηγορούμενος επιχείρησε να καλύψει τον νυν ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγό -και προσωπικό του φίλο όπως τον χαρακτήρισε- καταθέτοντας: «Θέλουν το Λαγό. Ποιος είναι ο υπεύθυνος βουλευτής στον Πειραιά; Ο Λαγός. Ποιος ενοχλεί στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος; Ο Λαγός. Για αυτό τον βάζουν στην μοτοπορεία. Δεν είναι λογικό να εμφανιστεί με αμάξι εκεί, όπως λένε, γιατί δεν μπορεί αν ακολουθήσει».

Η στάση του Μπαρέκα στο δικαστήριο σχολιάστηκε και από την πρόεδρο, η οποία του επεσήμανε: «Είστε σε δικαστήριο όχι στην τοπική. Μη σχολιάζετε, να απαντάτε σε αυτά που ρωτούν».

Παρά την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, ο Μπαρέκας δήλωσε αθώος για την υπόθεση, λέγοντας ξεκάθαρα πως πρόκειται για «πολιτική δίωξη» και «επίθεση – φάντασμα». «Η εισαγγελέας υποστήριξε ότι δεν υφίστανται οι κατηγορίες, κανείς δεν με αναγνώρισε στο σημείο και απ’ ότι καταλαβαίνω, είναι πολιτική η δίωξη. Όσο για τη φερόμενη επίθεση είναι σύνηθες φαινόμενο να μας κατηγορούν για τα πάντα», υποστήριξε και πρόσθεσε: «Δεν αντιλήφθηκα κάτι αν και αμφισβητώ τι έχει συμβεί γιατί ο μηνυτής δεν δέχθηκε να εξεταστεί ιατρικά, ούτε να μπει η αστυνομία στο χώρο να ελέγξει. Ήταν μια επίθεση λίγο φάντασμα».

Ο Μπαρέκας μίλησε επίσης για «προπαγάνδα κατά της Χρυσής Αυγής» σχετικά με τις αναφορές που έχουν κάνει φορείς και σύλλογοι στον Πειραιά, υπογραμμίζοντας: «πρόκειται για φορείς με ξεκάθαρη πολιτική απόχρωση που μέσα στα πλαίσια πολιτικής αντιπαλότητας ξεκίνησαν αυτή τη διαδικασία».

Πρόεδρος: όταν μάθατε για την κατηγορία σε βάρος σας, τί έγινε;

Κατηγορούμενος: Επικοινώνησα αρχικά με τη δικηγόρο μου και μετά με το Λαγό που έχω και προσωπικές σχέσεις μαζί του. Μου είπε «προσπαθούν να μας χτυπήσουν γιατί είμαστε ψηλά στα ποσοστά». Δεν θυμάμαι αν μίλησα με άλλους βουλευτές, αλλά το κλίμα ήταν «πάνε να μας στήσουν γιατί πάμε καλά στις δημοσκοπήσεις».

(πληροφορίες από news247)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ