06-05-2021

Θρίλερ στη Λέρο: Σε κυκλώματα της νύχτας αναζητούν οι αρχές τα κλεμμένα όπλα (video)

  • Η μαρτυρία και ποιους «καίει»
  • Πώς έγινε η κλοπή
  • Τα σενάρια για την τοποθεσία του κλεμμένου υλικού
  • Παναγιωτόπουλος: Σύντομα θα ξέρουμε, ποιος, τι, πότε, πώς

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για το περιστατικό αφαίρεσης στρατιωτικού οπλισμού τη Λέρο. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες  στο στόχαστρο βρίσκεται ένας υπαξιωματικός που υπηρετεί στο νησί ο οποίος «καίει» με τη μαρτυρία του τρία πρώην στελέχη της Βάσης του Ναυτικού. Όπως μεταδόθηκε στο δελτίο του Alpha, οι Αρχές εστιάζουν στον ρόλο του προηγούμενου αποθηκάριου και δύο πρώην βατραχανθρώπων των ΟΥΚ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τον περασμένο Σεπτέμβριο ο οπλονόμος της Βάσης κάνει απογραφή και παραδίδει την αποθήκη. Παραμένει όμως στο νησί  και παίρνει από τον νέο οπλονόμο τα κλειδιά της αποθήκης, την οποία φαίνεται ότι επισκέφθηκε τουλάχιστον μία φορά με τους δύο βατραχανθρώπους. Λίγες ημέρες μετά αποχωρεί και ο νέος οπλονόμος υπογράφει ότι όλα είναι εντάξει χωρίς να μετρήσει τον οπλισμό. Οι βατραχάνθρωποι αποστρατεύονται το 2019. Ωστόσο ένας νέος σχολαστικός οπλονόμος μέτρησε ένα-ένα τα όπλα, ανακάλυψε την κλοπή και σήμανε συναγερμός.

Να σημειωθεί ότι εκτός από την μαρτυρία του υπαξιωματικού επιβαρυντικό είναι και το οπτικό υλικό από τις κάμερες της αποθήκης, με τις Αρχές να προσπαθούν να ανακτήσουν το ψηφιακό υλικό για να «δέσουν» την υπόθεση. Όλα φαίνεται πως έγιναν την πρώτη εβδομάδα του περασμένου Οκτωβρίου όταν με το στρατιωτικό υλικό να έχει αφαιρεθεί από την αποθήκη σε δύο δόσεις. Ο οπλονόμος αρνείται να συνεργαστεί και ισχυρίζεται ότι δεν θυμάται και δεν γνωρίζει τίποτα. Ο υπαξιωματικός που έχει την ευθύνη για την αποθήκη έχει κατονομάσει τουλάχιστον δύο βατραχανθρώπους οι οποίοι αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν.

Πάντως η έρευνα θα ανοίξει και για άλλα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που είχαν πρόσβαση την επίμαχη περίοδο, στη συγκεκριμένη Βάση. Η Αστυνομία αναζητά τα όπλα στα κυκλώματα της νύχτας, ενώ δεν αποκλείεται και το σενάριο τα όπλα να έχουν πέσει στα χέρια ψαράδων.

Ανώτατη πηγή του ΥΠΕΘΑ ανέφερε στην ΕΡΤ ότι «η έρευνα έχει προχωρήσει αρκετά και με ταχείς ρυθμούς, γιατί από την πρώτη στιγμή δόθηκαν οι εντολές και επιστρατεύτηκε η κατάλληλη δύναμη των ελεγκτικών αρχών. Είτε των στρατιωτικών αρχών με παρουσία Στρατιωτικού Εισαγγελέα από το Ναυτοδικείο είτε με την συνδρομή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΕΥΠ προκειμένου να εξιχνιαστεί αυτή η υπόθεση».

«Οι έρευνες εντείνονται, προφανώς οδηγούνται σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις, δεν είναι όμως η δουλειά μας να ζητάμε περαιτέρω πληροφόρηση. Θα περιμένουμε το πόρισμα, αυτό δεν θα αργήσει. Προχωράει με γοργό ρυθμό και εντατικό και από εκεί και πέρα, όταν θα έχουμε το πόρισμα της προανακριτικής έρευνας θα δούμε και με τι ακριβώς έχουμε να κάνουμε» πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Παναγιωτόπουλος: Σύντομα θα ξέρουμε, ποιος, τι, πότε, πώς

«Είπα από την πρώτη στιγμή να σταματήσει η πολιτική σπέκουλα πάνω στο θέμα αυτό, είναι σοβαρό το θέμα ασφαλώς, σύντομα όμως θα ξέρουμε, ποιος, τι, πότε, πώς. Θα περιμένουμε όμως, πρέπει να σεβαστούμε τη μυστικότητα της διαδικασίας και να κρατήσουμε για την ώρα ότι οι ρυθμοί ήταν άκρως ικανοποιητικοί» δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ