14-05-2021

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η μεγάλη φωτιά στα Χανιά

Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες και τους δυνατούς ανέμους και κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε στο χωριό Αποπηγάδι (κοντά σε ανεμογεννήτριες) του δήμου Πλατανιά στα Χανιά.

Η πρώτη εστία της φωτιάς ξεπήδησε λίγο μετά τις 09:30 το πρωί της Παρασκευής (13/09) κοντά σε οικισμό, χωρίς να απειληθεί το χωριό. Κάηκαν πάντως, και ελαιόδεντρα. Η φωτιά έκαψε κυρίως χαμηλή βλάστηση σε δυσπρόσιτο σημείο με αποτέλεσμα η προσβασιμότητα των πυροσβεστικών δυνάμεων να ήταν δύσκολη, ως και απαγορευτική. Το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς δυσχέραιναν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, αποτελούμενες από 12 πυροσβεστικά οχήματα, 30 πυροσβέστες (από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καμπανού και την ΠΥ Χανίων) μεταξύ των οποίων επταμελές πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ, ενώ λίγο μετά τις 10:30 το πρωί, οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν με εναέριο μέσο, αφού «σηκώθηκε» το πυροσβεστικό ελικόπτερο Ericson.

Υπενθυμίζεται ότι για την Παρασκευή (13/09), λόγω των καιρικών συνθηκών, ισχύει «πορτοκαλί συναγερμός» (πρόβλεψη για εκδήλωση πυρκαγιάς κατηγορία 4) για όλη την Κρήτη.

Πηγή: flashnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ