15-05-2021

Γδύνουν τους μετανάστες και τους προωθούν στην Ελλάδα – Οι εικόνες που αντίκρισαν κάτοικοι στον Έβρο

  • Τυλιγμένοι με πανιά και σακούλες βρέθηκαν 26 μετανάστες στο Ορμένιο του Βόρειου Έβρου
  • Βούλγαροι διακινητές τους κλέβουν τα πάντα πριν τους προωθήσουν στην Ελλάδα

Εικόνες ντροπής αντίκρισαν χθες (12/9) οι ακρίτες των ελληνοβουλγαρικών συνόρων στο Ορμένιο του Βόρειου Έβρου όταν βρέθηκαν μπροστά σε μια ομάδα μεταναστών, εμφανώς ταλαιπωρημένων, οι οποίοι σχεδόν γυμνοί προσπαθούσαν να ζεσταθούν γύρω από μια φωτιά.

Σύμφωνα με το parallaximag.gr, πρόκειται για 26 Αφγανούς και Πακιστανούς, άνδρες στο σύνολό τους, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι, οι οποίοι βρέθηκαν κυριολεκτικά γυμνοί στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ορμενίου. Κάποιοι από αυτούς είχαν τυλίξει πανιά και σακούλες γύρω τους για να κρύψουν τη γύμνια τους, ενώ έτρωγαν πεινασμένοι ψωμί που τους έδωσαν κάτοικοι της περιοχής.

Κανένας από αυτούς δεν είχε πάνω του κάποια υπάρχοντα ή στοιχεία ταυτότητας καθώς βούλγαροι διακινητές που τους «έσπρωξαν» στην Ελλάδα έκλεψαν ό,τι είχαν πάνω τους, μέχρι και τα ρούχα τους…

Όπως ανέφερε στο Ethnos.gr, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ορμενίου, Ιωάννης Πούλκος, «αυτό γίνεται συνέχεια, αλλά πρώτη φορά βρίσκουμε ανθρώπους σε αυτή την κατάσταση». «Τους περνάνε τα κυκλώματα από την Τουρκία στη Βουλγαρία, και από εκεί τους προωθούν προς την Ελλάδα. Έχουμε δει να φτάνουν σε ομάδες 50, 70 ακόμα και 100 ατόμων. Κάθε φορά καλούμε την συνοριοφυλακή και τους παραλαμβάνει», πρόσθεσε.

Οι 26 μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία σύνταξης της δικογραφίας και στη συνέχεια αναμένεται να μεταφερθούν στο ΚΥΤ Φυλακίου για καταγραφή και ταυτοποίηση.

Οι αστυνομικές αρχές του Έβρου διερευνούν με προσοχή την υπόθεση.

Πηγή φωτογραφιών: parallaximag.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ