17-05-2021

Μεγάλη πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή στα Χανιά: Συναγερμός στην πυροσβεστική

  • Η φωτιά ξέσπασε το πρωί στις ανεμογεννήτριες στο Αποπηγάδι του δήμου Πλατανιά
  • Καίει κοντά σε οικισμό, χωρίς μέχρι στιγμής να απειλείται το χωριό
  • Μαίνεται σε δυσπρόσιτο σημείο με αποτέλεσμα η προσβασιμότητα των πυροσβεστικών δυνάμεων να είναι δύσκολη
  • Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή

Μάχη με τις φλόγες δίνει η πυροσβεστική στα Χανιά εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή του νομού. Η πρώτη εστία της φωτιάς ξεπήδησε λίγο μετά τις 09:30 το πρωί της Παρασκευής (13/09) κοντά στις ανεμογεννήτριες στο Αποπηγάδι του δήμου Πλατανιά. 

Η πυρκαγιά είναι κοντά σε οικισμό, χωρίς μέχρι στιγμής να απειλείται το χωριό. Έχουν κάνει πάντως και ελαιόδεντρα.Η φωτιά  μαίνεται σε δυσπρόσιτο σημείο με αποτέλεσμα η προσβασιμότητα των πυροσβεστικών δυνάμεων να είναι δύσκολη, ως και απαγορευτική.  Το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, αποτελούμενες από 12 πυροσβεστικά οχήματα, 30 πυροσβέστες (από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καμπανού και την ΠΥ Χανίων) μεταξύ των οποίων επταμελές πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ, ενώ λίγο μετά τις 10:30 το πρωί, οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν με εναέριο μέσο, αφού «σηκώθηκε» το πυροσβεστικό ελικόπτερο Ericson.

Υπενθυμίζεται ότι για την Παρασκευή (13/09), λόγω των καιρικών συνθηκών, ισχύει «πορτοκαλί συναγερμός» (πρόβλεψη για εκδήλωση πυρκαγιάς κατηγορία 4) για όλη την Κρήτη.

(πληροφορίες από flashnews.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ