13-05-2021

Βοϊδοκοιλιά: Η παραλία «διαμάντι» που μοιάζει με γράμμα της αλφαβήτου (video)

Η Βοϊδοκοιλιά είναι παραλία της Μεσσηνίας που θεωρείται από τις ομορφότερες της Μεσογείου.

Είναι διάσημη κυρίως για το ολοστρόγγυλο σχήμα της που θυμίζει το γράμμα Ω.

Βρίσκεται βόρεια της Πύλου, στις ακτές του Ιονίου, και εφάπτεται με τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας από την οποία χωρίζεται με μία λωρίδα αμμόλοφων. Η παραλία και η ευρύτερη περιοχή έχει χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000. Στο νότιο άκρο της Βοϊδοκοιλιάς αναπτύσσεται το ακρωτήριο Κορυφάσιο, όπου βρίσκονταν τα ερείπια της κλασικής πόλης της Πύλου.

Περιοχή Natura

Η Βοϊδοκοιλιά παρά τη μεγάλη της τουριστική κίνηση παραμένει αυθεντική και φυσική. Είναι μέσα στην προστατευόμενη ζώνη του Natura 2000 και δεν θα συναντήσετε εκεί κάποια οργανωμένη δραστηριότητα, ενώ το ελεύθερο κάμπινγκ απαγορεύεται στην περιοχή, η οποία έχει σημαντική βιοποικιλότητα.

Πώς φτάνουμε στη Βοϊδοκοιλιά

Η Βοϊδοκοιλιά απέχει 10 χλμ. από την Πύλο. Η παραλία προσεγγίζεται από χωματόδρομο που διασχίζει περιμετρικά την λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, από χωματόδρομο από το χωριό Πετροχώρι καθώς και από μονοπάτι από την παραλία Διβάρι. Μόλις 2 χιλιόμετρα μακριά από την πασίγνωστη Βοϊδοκοιλιά βρίσκεται μια παραλία που της μοιάζει πολύ σε σχήμα και διάταξη, η παραλία Ρωμανός.

(βίντεο από haanity)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ