13-04-2021

Ο Μαχαιρίτσας επισκέφθηκε τον τάφο του πατέρα του, μια μέρα πριν τον θάνατό του

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας  μετά από καρδιακό επεισόδιο, σκορπώντας θλίψη σε ολόκληρη τη χώρα.

Συγκλονισμένος ο θείος του σπουδαίου καλλιτέχνη, Νίκος Παπανικολάου, μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star, για την τελευταία φορά που είδε τον αγαπημένο του ανιψιό.

«Ήταν απρόσμενο. Εγώ μένω τώρα στα Λεχώνια. Είχε έλθει ο Λαυρέντης την Παρασκευή, έκανε τη συναυλία στο δημοτικό Θέατρο, το ανοιχτό της Μερκούρη. Είχε μεγάλη επιτυχία, κόσμος πολύς, αγαπητός, λατρευτός. Και κουβεντιάσαμε στο τέλος της συναυλίας και μου είπε: “αύριο θα έλθω και στο σπίτι σας να σας δω γιατί έχω καιρό να σας δω”. Λέω “τι ώρα θα έλθεις;”, “το μεσημεράκι”.

Με πήρε τηλέφωνο στις 12 η ώρα και μου λέει: “τώρα σε λίγο ξεκινάμε να’ ‘ρθούμε για τον Βόλο”. Και κατά τις 3 η ώρα περίπου ήλθε στο σπίτι. Καθίσαμε, συζητήσαμε τα νέα κλπ και μου είπε ότι: “να, άργησα λίγο να έρθω γιατί πέρασα από το μνημείο του πατέρα μου”, που είναι ενταφιασμένος στο νεκροταφείο το Α’, στο παλιό νεκροταφείο του Βόλου. Το 1969 πέθανε ο μπαμπάς του, ο Λαυρέντης ήταν 13 ετών και ο μπαμπάς του 36», ανέφερε.

Ο ίδιος τόνισε ότι η οικογένεια του σχεδόν μεγάλωσε τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα γιατί έμεινε από μικρός ορφανός και βοηθούσαν τη μητέρα του. Όπως είπε, όταν ήταν μικρός και πήγαινε στο Γυμνάσιο έμενε μαζί τους αλλά πήγαινε και τα καλοκαίρια στο σπίτι τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ