13-04-2021

Δίκη ΧΑ: Οι κατηγορούμενοι αρνούνται κάθε σχέση με την επίθεση στους τέσσερις αιγύπτιους ψαράδες

  • Kάθε σχέση με την οργάνωση αρνούνται οι κατηγορούμενοι της επίθεσης
  • Αντιφάσεις και αυτοαναιρέσεις στις καταθέσεις τους
  • Αρνούνται μέχρι και την παρουσία στους στις συγκεντρώσεις

Και ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, ο τέταρτος κατηγορούμενος για την άγρια και παρά λίγο δολοφονική επίθεση σε βάρος των Αιγυπτίων αλιεργατών, το 2012, που βρέθηκε την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στο βήμα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αρνήθηκε κάθε σχέση τόσο με την υπόθεση, όσο και με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Παρόμοια στάση είχαν κρατήσει και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι. 

«Δεν ήμουν εκεί… Δεν είμαι Χρυσαυγίτης», δήλωσε απολογούμενος και ο τέταρτος κατηγορούμενος για την

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε πως είναι ενταγμένος στη Χρυσή Αυγή, λέγοντας ότι η μόνη σχέση του είναι όταν του «έταξαν» ποσό 25 ευρώ για να φωτογραφηθεί σε εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, ποσό που αν και φωτογραφήθηκε δεν πήρε ποτέ από εκείνους που του το υποσχέθηκαν: «Δεν είμαι Χρυσαυγίτης, το έκανα ως εργασία. Αλλά τελικά δεν πληρώθηκα ποτέ!».

Σύμφωνα με την απολογία του στο δικαστήριο, και αυτός «πιέστηκε από την ανακρίτρια» να πει ότι το επίμαχο βράδυ κάποιοι συγκατηγορούμενοί του φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής, ενώ όπως ισχυρίστηκε σήμερα όλη η παρέα -που είχε συλληφθεί λίγες ώρες μετά την επίθεση- φορούσε σκουρόχρωμα ρούχα.

Ερωτηθείς ο κ. Παπαδόπουλος πώς βρέθηκε το τηλέφωνό του στον σκληρό δίσκο του «πυρηνάρχη» της Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη, δεν κατάφερε να δώσει πειστική εξήγηση.

Απαλλαγή για όλους τους κατηγορούμενους της υπόθεσης «Συνεργείο» ζήτησε η εισαγγελέας

Την ίδια στιγμή, αιφνιδιαστική τροπή πήρε το πρωί της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου η δίκη της Χρυσής Αυγής όπου εκδικαζόταν η υπόθεση της επίθεσης στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» το 2013.

Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε απαλλαγή για όλους τους κατηγορούμενους, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται ο ευρωβουλευτής του νεοναζιστικού μορφώματός Γιάννης Λαγός και ο πρώην βουλευτής Νίκος Μίχος.

Η εισαγγελική λειτουργός δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης, καθώς -όπως εξήγησε- ο νέος ποινικός κώδικας έφερε σημαντικές αλλαγές.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ