24-10-2020

Νέα Μάκρη: Βίντεο – ντοκουμέντο από το πώς ξεκίνησε η φωτιά – Όλα δείχνουν εμπρησμό

  • Εμπρησμό δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία για τη φωτιά στη Νέα Μάκρη
  • Βίντεο – ντοκουμέντο από το πώς ξέσπασε
  • Τι δηλώνουν οι αρμόδιοι

Όλο και περισσότερο ενισχύεται το ενδεχόμενο, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στη Νέα Μάκρη, να είναι αποτέλεσμα εμπρησμού.

Συγκεκριμένα, κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν ότι πρόκειται για εμπρησμό, καθώς έκαναν λόγο για ύποπτα άτομα πάνω σε μοτοσικλέτα να κινούνται στο Λιβίσι την ώρα που ξεκίνησε η φωτιά, κρίνοντας πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως και τα μέτωπα απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά, ήταν σε απόσταση μόλις 500 μέτρων.

Ο γγ Πολιτικής Προστασίας, κ. Χαρδαλιάς, επιβεβαίωσε πως υπάρχουν υποψίες για εμπρησμό, αναφέροντας πως πρόκειται για την έβδομη πυρκαγιά μέσα σε εννέα ημέρες στην περιοχή. Πρόσθεσε δε, πως ήδη έχουν ενεργοποιηθεί διευρυμένα κλιμάκια της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε κι αυτός με τη σειρά του για εμπρησμό. «Εδώ είχαμε φωτιά στις 2:30 η ώρα τη νύχτα που εξελίχθηκε σε δύο μέτωπα, καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό», είπε.

«Φαίνεται πως κάποιο ανθρώπινο χέρι έβαλε τη φωτιά. Υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμό, ενώ κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν περίεργες κινήσεις κάποιων ατόμων», τόνισε και ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, που βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες στη Νέα Μάκρη.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Θεσσαλονίκη: Δεν καταλαβαίνουν από μέτρα - Απίστευτος συνωστισμός τα ξημερώματα στο κέντρο της πόλης (video)

«Έχουμε υποψίες ότι σε αυτό το σημείο, αυτή η φωτιά δεν μπήκε τυχαία. Δεν είναι τυχαίο», σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Νέας Μάκρης, κ. Τσίρκας.

Στο παρακάτω βίντεο-ντοκουμέντο, που παρουσιάστηκε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, φαίνεται το πώς ξέσπασε η φωτιά στις 2:17 τα ξημερώματα κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Στη συνέχεια, η φωτιά άλλαξε κατεύθυνση και τώρα πλέον έχει καταφέρει να τεθεί υπό έλεγχο.