29-10-2020

Άδειασαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά

Άδεια είναι πλέον τα γραφεία της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν στην πλατεία Κοραή στο κέντρο του Πειραιά.

Όπως αναφέρει η σελίδα jailgoldendawn.com, το κουδούνι στο κτίριο που στεγάζονταν δεν γράφει πλέον Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με τους ένοικους της πολυκατοικίας.

Τα γραφεία του Πειραιά ήταν ορμητήρια πολλών επιθέσεων κατά μεταναστών, αντιφασιστών, κλπ τα προηγούμενα χρόνια. Για το πλήθος των επιθέσεων και την κεντρική οργάνωσή τους (με “ΟΚ” στελέχους της τοπικής) μιλάει σε τηλεφωνικές συναδιαλέξεις του ο πρώην πυρηνάρχης Πειραιά Νικόλαος Αποστόλου, κατηγορούμενος για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής και καταδικασμένος για επίθεση σε μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά το 2012.

Αλλά και ο μετέπειτα πυρηνάρχης Πειραιά, Θωμάς Μπαρέκας, είναι κατηγορούμενους στη μεγάλη δίκη, όπως και στη δίκη για την επίθεση στο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη το 2013. Σε έρευνα που έγινε στα γραφεία μετά τη δολοφονία Φύσσα από την Αστυνομία παρουσία του Μπαρέκα, βρέθηκε ένα κλομπ.

Μετά το άδειασμα των γραφείων στον Πειραιά και το κλείσιμο των τοπικών στη Νίκαια και στο Πέραμα, τα μοναδικά γραφεία που τυπικά διατηρεί η Χρυσή Αυγή στην περιφέρεια του Πειραιά είναι πλέον στη Σαλαμίνα, χωρίς όμως την πραγματοποίηση «δράσεων».

Πηγή: jailgoldendawn.com