06-05-2021

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες από την Πυροσβεστική: Υπάρχουν τέσσερα ενεργά μέτωπα

  • Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν, αλλά υπάρχουν αρκετά μέτωπα που παραμένουν ανοιχτά σε όλη τη διάρκεια της νύχτας
  • Η προσπάθεια κατάσβεσης συνεχίζεται στα Καλάβρυτα, την Βοιωτία, την Φλώρινα, την Πρέβεζα και τα Κύθηρα. Με στόχο να μην υπάρχει καμία ενεργή εστία

Από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (26/08) οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν να δίνουν μάχη για να σβήσουν ενεργά μέτωπα πυρκαγιών σε όλη την χώρα.

Από τις 51 φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά, σε ορισμένες οι πυροσβέστες συνέχιζαν τη μάχη για να τις σβήσουν, με τις περισσότερες δυσκολίες να αντιμετωπίζονται σε πέντε από αυτές. Συγκεκριμένα, η προσπάθεια κατάσβεσης συνεχίζεται στα Καλάβρυτα, την Βοιωτία, την Φλώρινα, την Πρέβεζα και τα Κύθηρα. Με στόχο να μην υπάρχει καμία ενεργή εστία. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν, αλλά υπάρχουν αρκετά μέτωπα που παραμένουν ανοιχτά σε όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Εν τω μεταξύ, για μία ακόμη ημέρα, προβλέπεται πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Στην Πρέβεζα η φωτιά ξέσπασε τη νύχτα και στο σημείο βρίσκονται συνολικά 33 πυροσβέστες. Στα Καλάβρυτα, ξέσπασε φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην περιοχή Μουρίκι, όπου 35 συνολικά πυροσβέστες προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο, έχοντας να αντιμετωπίσουν και δυνατούς ανέμους.


Σε εξέλιξη φέρεται να είναι και η φωτιά στην περιοχή Άσπρα Σπίτια Παραλίας Διστόμου στα Αντίκυρα Βοιωτίας, όπου 31 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα με επτά πυροσβέστες, προσπαθούν επίσης να την θέσουν υπό έλεγχο.

Στα Κύθηρα η φωτιά, όπως έχει γίνει γνωστό, έχει οριοθετηθεί, με τους πυροσβέστες να συνεχίζουν το έργο κατάσβεσής της.


Σημειώστε ότι υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Αμυγδαλές Λάρισας, όπως και στο Ρύζι Φαρσάλων, όπου ωστόσο οι δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν. Υπό μερικό έλεγχο είναι και οι πυρκαγιές σε Μεσόκαμπο Σάμου, Αφρα Κέρκυρας και την περιοχή Ριόλος στην Αχαΐα.

Ξέσπασαν 51 πυρκαγιές σε δάση το τελευταίο 24ωρο

Τις τελευταίες ώρες οι πυροσβέστες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ξανά πολλές φωτιές σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο. Συνολικά, σημειώθηκαν 51 δασικές πυρκαγιές, όπου πάνω από 700 πυροσβέστες, με 258 οχήματα και 20 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, επιχείρησαν να τις σβήσουν. Σε ορισμένες μετείχαν και εθελοντικά οχήματα, αλλά και 38 υδροφόρες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ