14-04-2021

Μετά τη Σάμο, σε ύφεση η φωτιά και στα Κύθηρα – Επί ποδός η πυροσβεστική για να σβήσουν οι τελευταίες εστίες

Βελτιωμένη εμφανίζεται η εικόνα στα κύρια πύρινα μέτωπα, τα οποία απασχολούν τις πυροσβεστικές αρχές από το βράδυ του Σαββάτου (24/08).

Κατόπιν ολονύχτιας μάχης με τις φλόγες σε Κύθηρα και Σάμο, η πυροσβεστική έχει καταφέρει να θέσει υπό έλεγχο και τις δύο πυρκαγιές.

Όσον αφορά στα Κύθηρα, όπου η φωτιά έκαιγε σε δασική έκταση, στην περιοχή Παλαιόπολη, οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν επί ποδός, με στόχο την κατάσβεση και των τελευταίων εστιών.

Στην περιοχή, συγκεκριμένα, επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, αποτελούμενες από 40 πυροσβέστες, 19 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, μία υδροφόρα και δύο χωματουργικά μηχανήματα του δήμου. Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν δύο αεροσκάφη, αλλά και δύο ελικόπτερα.

Την ίδια ώρα, σε ύφεση βρίσκεται και η φωτιά στον Μεσόκαμπο Σάμου, η οποία εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (24/08) και η οποία «οδήγησε» στην εκκένωση τουλάχιστον πέντε ξενοδοχείων της περιοχής.

Για την απομάκρυνση κατοίκων και τουριστών «στήθηκε», μάλιστα, ειδική επιχείρηση του λιμενικού σώματος, σκάφη του οποίου μετέφεραν δεκάδες άτομα στο λιμάνι του Πυθαγορείου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ