06-05-2021

Μέτωπα πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα – Ενισχύονται οι δυνάμεις στο Ριόλο Αχαΐας

  • Το πιο απειλητικό είναι το μέτωπο στην περιοχή Ριόλου Αχαΐας
  • Στην Αττική η πυροσβεστική συνεχίζει να δίνει μάχη στον Ασπρόπυργο και στην περιφερειακή Αιγάλεω, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία, ενώ τραυματίστηκαν και πυροσβέστες, μετά από ανατροπή οχήματος
  • Δυο φωτιές σημειώθηκαν στη Βάρδα Ηλείας – Έχει κλείσει η εθνική οδός Πατρών – Πύργου
  • Πυρκαγιές ξέσπασαν και σε Σάμο, Ιωάννινα, Γύθειο, Φλώρινα, Κόνιτσα – Υπό έλεγχο αυτές σε Πόρτο Χέλι και Σαλαμίνα

Η πυροσβεστική υπηρεσία είναι αντιμέτωπη με πολλές πυρκαγιές και το Σάββατο (24/08) και πιο απειλητικό είναι το μέτωπο στην περιοχή Ριόλου Αχαΐας, όπου έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις. Το αρνητικό είναι πως σχεδόν σε όλη τη χώρα πνέουν ισχυροί άνεμοι. Εν τω μεταξύ η πυροσβεστική υπηρεσία προειδοποιεί πως υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή (25/08) σε τρεις περιφέρειες.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι για δύο πύρινα μέτωπα στη Βάρδα Ηλείας. Το ένα δίπλα στην ΕΟ και το άλλο στο Συρμπάνι Βάρδας. Έχει κλείσει η εθνική οδός Πατρών – Πύργου λόγω μεγάλης πυρκαγιάς.

Στην Αττική η πυροσβεστική συνεχίζει να δίνει μάχη στον Ασπρόπυργο και στην περιφερειακή Αιγάλεω, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία, ενώ τραυματίστηκαν και πυροσβέστες, μετά από ανατροπή οχήματος.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην Αχαΐα

Σε εξέλιξη βρίσκεται, λοιπόν, η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Ριόλου Αχαΐας. Φωτιά που δεν απειλεί, πάντως, κατοικημένες περιοχές. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dete.gr, η φωτιά βρίσκεται, πάντως, πολύ κοντά στον οικισμό. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Επιτόπου επιχειρούν σημαντικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και πιο συγκεκριμένα 15 οχήματα με 32 πυροσβέστες, 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 19 άτομα, καθώς και 2 οχήματα του Δήμου και ένα μηχάνημα της Περιφέρειας. Τις προσπάθειες κατάσβεσης ενισχύουν, από αέρος, τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη. Αρχικά κινητοποιήθηκαν 27 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και τρία αεροσκάφη.

Στο σημείο μαζί με τον πρόεδρο της ΤΚ Σ. Βαβαρούτα βρίσκεται ο Απόστολος Κατσιφάρας, απερχόμενος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Μάχη και στην περιφερειακή Αιγάλεω

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στην περιφερειακή Αιγάλεω κοντά στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, όπου δεν υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο στην περιφερειακή Αιγάλεω έσπευσαν και επιχειρούν συνολικά 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 ελικόπτερα.

Παράλληλα, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή, η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή Αιγάλεω, ενώ η κυκλοφορία εκτρέπεται στη διασταύρωση με τη λεωφόρο ΝΑΤΟ και στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος των διυλιστηρίων. Η φωτιά είναι σε δυο μέτωπα. Το ένα στην περιφερειακή επάνω και το άλλο στο βουνό και ο δρόμος από διυλιστήρια μέχρι Άνω Λιόσια είναι κλειστός.

Πυρκαγιές σε Σάμο και Ιωάννινα

Φωτιές ξέσπασαν το απόγευμα στην περιοχή Μεσόκαμπος της Σάμου, σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Καστρίτσα Ιωαννίνων και στον Άγιο Βασίλειο Γυθείου Λακωνίας.

Μέτωπα σε Φλώρινα και Κόνιτσα

Η πυροσβεστική έχει να αντιμετωπίσει, ακόμα, πυρκαγιές σε δασικές εκτάσεις στο Βροντερό Φλώρινας και στο Ροϊδοβούνι Κόνιτσας, του νομού Ιωαννίνων.

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές σε Πόρτο Χέλι και Σαλαμίνα

Με την άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, εθελοντών, αλλά και υδροφόρων από τους δήμους, τέθηκαν υπό έλεγχο πυρκαγιές που ξέσπασαν σε Πόρτο Χέλι και Σαλαμίνα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ