11-04-2021

Δραματική επιχείρηση διάσωσης γυναίκας στον Πλακιά Ρεθύμνου (video)

Στιγμές αγωνίας βίωσαν οι οικείοι μιας 59χρονης γυναίκας από το Ρέθυμνο, που είχε πάει για να κολυμπήσει σε μικρό κόλπο μεταξύ των παραλιών του Πλακιά και της Σούδας στα νότια του νομού. Όλοι στη συγκεκριμένη παραλία έγιναν μάρτυρες δραματικής επιχείριση διάσωσής της.

Συγκεκριμένα, η γυναίκα ενώ ήταν μέσα στην θάλασσα, ξαφνικά χάθηκε από τα μάτια της παρέας της με αποτέλεσμα να αρχίσουν να την αναζητούν χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι ειδοποίησαν τις λιμενικές αρχές και δόθηκε εντολή να ξεκινήσει ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού, ενώ ενημερώθηκαν και ναυαγοσώστες από τον Πλακιά, καθώς στην παραλία της Σούδας δεν υπάρχουν ναυαγοσώστες.

Άμεσα οι ναυαγοσώστες – αδέλφια – Νίκος και Μιχάλης Ριτζάκης πήραν τα τζετ σκι που είχαν και ξεκίνησαν την αναζήτηση της 59χρονης. Ευτυχώς μετά από λίγο την εντόπισαν να έχει παρασυρθεί από τον ισχυρό άνεμο και τα ρεύματα στα ανοιχτά με κατεύθυνση την… Γαύδο.

Οι ναυαγοσώστες την περισυνέλλεξαν και την μετέφεραν στην παραλία όπου περίμεναν και οι λιμενικοί, ενώ η τυχερή γυναίκα αγκάλιαζε με ευγνωμοσύνη τους διασώστες της.


Πηγές: flashnews.gr, ALPHA

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ