07-07-2020

Σοβαρός κίνδυνος λειψυδρίας στην Ήπειρο – Τι προειδοποιούν οι Αρχές

  • Προβλήματα από την παρατεταμένη ανομβρία στην Ήπειρο
  • Σε περιορισμό της κατανάλωσης καλούν οι δήμοι
  • Εσπευσμένες μεταφορές νερού από άλλες περιοχές

Σοβαρό πρόβλημα έλλειψης νερού αντιμετωπίζουν πολλοί δήμοι της Περιφέρειας Ηπείρου, και έτσι προχωρούν σε εκκλήσεις για περιορισμό της κατανάλωσης. Ωστόσο ακόμα και αυτό, από ό,τι λένε, δε θα λύσει το πρόβλημα.

Η παρατεταμένη ανομβρία και οι υψηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με την αυξημένη κατανάλωση, έχουν ως αποτέλεσμα, να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας σε ολόκληρη την Ήπειρο.

Δεν είναι μόνο οι κτηνοτροφικές μονάδες στα ορεινά που εδώ και ένα μήνα καλύπτονται με τη μεταφορά νερού αλλά είναι και δεκάδες οικισμοί στα ορεινά και τα παραθαλάσσια, όπου το νερό φτάνει με πολύ χαμηλή πίεση ή δεν επαρκεί για όλο το 24ωρο με αποτέλεσμα να σημειώνονται τακτικές διακοπές.Πιο έντονο είναι το πρόβλημα για την παραλιακή ζώνη, καθώς το νερό στις πηγές Αγίου Γεωργίου έχει λιγοστέψει. Οι δήμοι προχωρούν σε συνεχείς εκκλήσεις για περιορισμό της κατανάλωσης, κάτι, ωστόσο, που δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα.

Αφενός ο κόσμος που βρίσκεται αυτή την εποχή στην Ήπειρο, τόσο στους τουριστικούς προορισμούς όσο και στα χωριά είναι αρκετός και αφετέρου οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί. Υπάρχουν μάλιστα και οι περιπτώσεις εκείνες, ακόμη και στα αστικά κέντρα όπου το νερό της ύδρευσης χρησιμοποιείται για ποτίσματα. Σε πολλούς οικισμούς το δίκτυο έχει στεγνώσει και οι Δήμοι προχωρούν σε καθημερινές μεταφορές νερού με υδροφόρες για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των κατοίκων.

Μειωμένη πίεση καταγράφεται και στα ψηλά σημεία του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων ενώ κάτοικοι από τα Μέλανδρα αναφέρουν ότι κάθε απόγευμα μένουν χωρίς νερό.

(Με πληροφορίες από epiruspost.gr)

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.