27-01-2020
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Διασώστες Ικαρίας για αστροφυσικό: Φορούσε το μαγιό, είχε σπάσει η οθόνη του κινητού της

Διασώστες Ικαρίας για αστροφυσικό: Φορούσε το μαγιό, είχε σπάσει η οθόνη του κινητού της

  • Ανακοίνωση των εθελοντών διασωστών που βοήθησαν στις έρευνες για τη Νάταλι Κρίστοφερ
  • «Βρέθηκε σε χαράδρα καταπλακωμένη από μία πέτρα»
  • «Πάνω της βρέθηκε το κινητό με σπασμένη την οθόνη και φορούσε από μέσα μαγιό»

Οι εθελοντές διασώστες που βοήθησαν στις έρευνες για τον εντοπισμό της 34χρονης αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ, περιγράφουν τις δραματικές στιγμές της ανακάλυψης της σορού σε χαράδρα, στην Ικαρία.

Υπενθυμίζεται ότι τα ίχνη της άτυχης 34χρονης είχαν χαθεί από το πρωί της Δευτέρας, οπότε και μίλησε τελευταία φορά στο τηλέφωνο με τον σύντροφό της, λέγοντάς του πώς έχει πάει για τρέξιμο. Αφού πέρασαν οι ώρες κι εκείνος της τηλεφωνούσε συνεχώς χωρίς να παίρνει καμία απάντηση, δήλωσε την εξαφάνισή της στην Αστυνομία.

Τελικά, ύστερα από τρεις ημέρες ερευνών, εντοπίστηκε σε χαράδρα 20 μέτρων περίπου 1.500 μέτρα μακρυά από ξενοδοχείο όπου διέμενε, ενώ είχε καταπλακωθεί από έναν βράχο. Εκτιμάται πως ο θάνατός της ήταν ακαριαίος, όμως την τελική απάντηση θα δώσει ο ιατροδικαστής μετά από τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

«Η άτυχη Νάταλι εντοπίστηκε σε μία χαράδρα σε δύσβατη περιοχή, περίπου ενάμισι χιλιόμετρο μακριά από το ξενοδοχείο που διέμενε», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΕΠΟΜΕΑ (Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Ικαρίας).

Τονίζεται δε, πως η κοπέλα φορούσε το μαγιό της, ενώ το κινητό της είχε σπασμένη οθόνη.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΕΠΟΜΕΑ:

«Εντοπίστηκε χθες (7/8/19) το απόγευμα νεκρή η 35χρονη αστροφυσικός που εξαφανίστηκε στην Ικαρία, η άτυχη Νάταλι Χρίστοφερ μετά από έρευνες που πραγματοποιούνταν για εντοπισμό της.

Η άτυχη Νάταλι εντοπίστηκε σε μία χαράδρα σε δύσβατη περιοχή, περίπου ενάμιση χιλιόμετρο μακριά από το ξενοδοχείο που διέμενε, η άτυχη γυναίκα εντοπίστηκε από ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ διασώστες και πυροσβέστες που συνέβαλαν αποφασιστικά στις έρευνες.

Το σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός της 35χρονης είναι δύσβατο όπως και φαίνεται από τις φωτογραφίες , σε μια χαράδρα με βάθος 3 με 4 μέτρα, καταπλακωμένη από μια πέτρα!!

Στην άτυχη γυναίκα βρέθηκε το κινητό τηλέφωνο με σπασμένη την οθόνη επάνω της και φορούσε από μέσα μαγιό, αυτό δείχνει ότι είχε σκοπό να πάει μετά την πεζοπορία/τρέξιμο για κολύμπι όπως άλλωστε και συνηθίζετε από αθλητές τριάθλου.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ
Η 35χρονη Natalie Christopher, αστροφυσικός , πήγε στην Ικαρία- στην περιοχή Κεραμέ- με τον 38χρονο Κύπριο σύντροφό της στις 3 Αυγούστου και επρόκειτο να αναχωρήσουν τη Δευτέρα (5/8) για την Κύπρο μέσω Αθήνας κατά τις 17.00μ.μ.

Ο σύντροφος υποστήριξε την πρώτη στιγμή ότι το πρωί της Δευτέρας (5/8) όταν ξύπνησε κατά τις 09.30π.μ της τηλεφώνησε κατά τις 10.30 – 11.00π.μ γιατί έλειπε, στην τελευταία τους συνομιλία – σύμφωνα με τον Κύπριο σύντροφό της – η Natalie ανέφερε πως είχε πάει για τρέξιμο.

Η ώρα, όμως, περνούσε και η 34χρονη δεν επέστρεφε. Έτσι ο σύντροφός της υποστηρίζει πως προσπάθησε ξανά να μιλήσει μαζί της, ωστόσο, η ίδια δεν απαντούσε για αυτό δήλωσε την εξαφάνισή της στις 12:40 το μεσημέρι της Δευτέρας (5/8) στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Κηρύκου.

Από τις 15.00 εθελοντές διασώστες και πυροσβέστες οργανωθήκαν και άρχισαν την επιχείρηση ερευνάς στην περιοχή, η οποια δεν σταμάτησε καθόλου την διάρκεια της ημέρας έως αργά την νύχτα καθημερινά.

Επιχείρησαν πεζοπόρα τμήματα εθελοντών (δασοπυροσβεστών, διασωστών) και επαγγελματιών διασωστών (πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, αστυνομία), σηκώθηκε την ιδία στιγμή ένα Souper Pouma μετά από την κλήση που έκανε ο διοικητής της αστυνομίας του τμήματος Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, ήρθε η EMAK με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, το λιμενικό Αγίου Κηρύκου Ικαρίας δυστυχώς δεν μπόρεσε να συνδράμει τις πρώτες ημέρες στην έρευνα καθώς το σκάφος ήταν έκτος θάλασσας για θέματα συντήρησης, επίσης εθελοντής πολίτης της περιοχής βοηθούσε με το ατομικό drone στην έρευνα μετά από έκλυση των εθελοντών.

Από το βράδυ της Τρίτης είχε μεταβεί στην Ικαρία, με ελικόπτερο που διέθεσε η αστυνομία, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛΑΣ, με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού, προκειμένου να εντοπίσει το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της νεαρής γυναίκας.

Η ΕΠΟΜΕΑ Ελλάδος μετά από κλήση που έκανε ο πρόεδρος των διασωστών Ικαρίας Χριστόδουλου Μιχαήλ προσφέρθηκε να συνδράμει με 50 έως 100 άτομα πιστοποιημένους και ειδικά εκπαιδευμένους εθελοντές διασώστες για τέτοιες περιπτώσεις, είχε κανονιστεί να έρθουν άτομα με επαγγελματικά Drone, φουσκωτό σκάφος για την θαλάσσια έρευνα, οχήματα 4χ4, ειδικά μικρά οχήματα (γουρούνες) για ανώμαλο δρόμο. Επίσης στις 08/08/19 το πρωί θα γινόταν υποθαλάσσια έρευνα από την ομάδα υγρού στοιχειού της ΕΠΟΜΕΑ Ικαρίας ( Επίλεκτοι διασώστες ειδικών αποστολών) με βοήθεια του καταδυτικού κέντρου της περιοχής Αγίου Κηρύκου του Γεώργιου Ράπτη.

Ο πολιτιστικός σύλλογος Κουντουμάς είχε προσφέρει την αίθουσα που είναι πλησίον του κλιμακίου της πυροσβεστικής για την διαμονή όλων των εθελοντών αλλά παράλληλα θα λειτουργούσε σαν επιχειρησιακό κέντρο των ομάδων εθελοντών πυροσβεστών και επίλεκτων διασωστών (ΕΠΟΜΕΑ) με επικεφαλής Χριστοδούλου Μιχαήλ και Κωνσταντίνο Μαρκάκη.

Επιχειρηματίες του νησιού είχαν προσφέρει, νερά και τρόφιμα για τους διασώστες καθόλου την διάρκεια των ημερών που θα γινόταν η ερεύνα μετά από την κλίσει των δυο επικεφαλείς των ομάδων εθελοντών.

Οι επιχειρηματίες από τον Άγιο Κήρυκο ήταν κ. Μενέγκης Γιώργος & Αργυρό, ο Πούλος Σαφός, ο κ Μωραίτης Ξένος, από τον Εύδηλο Ανταράκης Ανδρέας, από τον Αυλάκι ο κ.Γενούζος Νικόλαος.

Οι αστυνομικές Αρχές του νησιού φέρονται να εντόπισαν κηλίδες αίματος στο κρεβάτι του ζευγαριού, ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί αν το αίμα που βρέθηκε οφείλεται σε φυσικά αίτια ή σε κάποιο χτύπημα. Σύμφωνα με τον σύντροφό της, το πρωί εκείνης της ημέρας είχε ανοίξει η μύτη της 34χρονης.

Η σορός της άτυχης γυναίκας παρέμεινε στο σημείο του συμβάντος κατά την διάρκεια της νύχτας με φύλαξη αστυνομικών, αναμένεται ο ιατροδικαστής για να ολοκληρωθεί η έρευνα καθώς και οι συνθήκες θανάτου».

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο ανάγωγος της Κυριακής: Raus Kyriakos

Όλο και πιο συχνά ακούμε τη λέξη Χάγη. «Να πάμε στη Χάγη», «να τα βρούμε στη Χάγη» και «οι Τούρκοι θέλουν Χάγη». Στη Χάγη και...

Νέο επαγγελματικό βήμα για τον Πάνο Καμμένο – Ανοίγει αντιπροσωπεία αυτοκινήτων

Νέοι επαγγελματικοί ορίζοντες για τον Πάνο Καμμένο ο οποίος αποφάσισε να ανοίξει μία εταιρία πώλησης αυτοκινήτων στη Λεωφόρο Συγγρού με την επωνυμία του πατέρα...

Η Μενεγάκη εγκαταλείπει τον Alpha και φεύγει για την Αμερική;

Την απόφαση να απέχει από τα τηλεοπτικά δρώμενα, από τον ερχόμενο Οκτώβριο, έχει πάρει -σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα- η Ελένη Μενεγάκη. Η...

Σκοτώθηκε ο θρύλος του ΝΒΑ Κόμπι Μπράιαντ (video)

Την Κυριακής 26 Ιανουαρίου, ο θρυλικός παίκτης του NBA Κόμπι Μπράιαντ έπεσε θύμα ενός μοιραίου ατυχήματος με ελικόπτερο στην Καλιφόρνια και πιο συγκεκριμένα στην...

Κοροναϊός – Εξαπλώνεται σιωπηλά σε όλο τον κόσμο

Τη στιγμή που οι ΗΠΑ μετρούν το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κοροναϊού και τα κρούσματα αυξάνονται σε Γαλλία και Αυστρία, ο υπουργός της Εθνικής...

Τέλος το «κατέβασμα» ταινιών – Με την πειρατεία ταινιών τα βάζει η κυβέρνηση

Να ξεμπερδέψει με την πειρατεία κινηματογραφικών ταινιών φιλοδοξεί η κυβέρνηση με τη νέα υπουργική απόφαση που έρχεται τις επόμενες ημέρες. Αυτή περιλαμβάνει σκληρά μέτρα,...

«Άγριες Μέλισσες»: Δείτε όσα θα συμβούν στα νέα επεισόδια

Καθηλωτικά αναμένονται τα νέα επεισόδια της σειράς «Άγριες Μέλισσες». Δείτε τις εξελίξεις των επεισοδίων της νέας εβδομάδας: Δευτέρα 27 Ιανουαρίου  Επεισόδιο 62 Ο Δούκας αποφασίζει να ακολουθήσει...

Μπράτης: Επειδή είμαι γκέι δεν ενδιαφέρονται τα media για μένα (video)

Ο Άγγελος Μπράτης υποδέχθηκε στο ατελιέ του τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο, στην εκπομπή Dot. Ο γνωστός σχεδιαστής, σε μια εξομολόγηση από καρδιάς,...

Η Αναστασία Περράκη άλλαξε χρώμα μαλλιών – Δείτε το νέο της λουκ

Νέο λουκ απέκτησε η Αναστασία Περράκη. Το μοντέλο παρέμεινε στο πρόσφατα κούρεμα ένα αρκετά κοντά που έχει υιοθετήσει και της ταιριάζει πολύ και άλλαξε...

Μαγικές στιγμές για Αντετοκούνμπο: Υποκλίθηκαν Εμπαπέ και Νεϊμάρ – Στην… οικογένεια της Άρσεναλ ο Giannis (video)

Οι στιγμές που πρόσφερε και έζησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο Παρίσι, μέσα στο παρκέ, στη νίκη των Μιλγουόκι Μπακς κόντρα στους Σάρλτον Χόρνετς πλαίσιο...

Ν. Μακρόπουλος: Δεν θα παντρευόμουν ούτε την πρώτη φορά (video)

Ο αγαπημένος τραγουδιστής Νίκος Μακρόπουλος βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου 25 Ιανουαρίου στην εκπομπή «After Dark» και εξομολογήθηκε τις εμπειρίες του από τον γάμο,...

Συναγερμός στο Ελ. Βενιζέλος για τον κοροναϊό – Αφίχθη γκρουπ Κινέζων από την Ουχάν

10 κινέζοι τουρίστες από την πόλη Ουχάν όπου έκανε την εμφάνισή του ο κοροναϊός  αφίχθησαν στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος από την Ρώμη, σύμφωνα με...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.