07-07-2020

Αλλαγή σκυτάλης στην υπόθεση Novartis: Αναλαμβάνουν δύο νέοι αντεισαγγελείς

  • Αντικαταστάθηκαν οι δύο ανώτατοι λειτουργοί που ασχολούνταν με την υπόθεση
  • Ερευνώνται οι καταγγελίες του Ιωάννη Αγγελή για παρεμβάσεις στην υπόθεση
  • Οι δύο αντεισαγγελείς απαλλάσσονται από κάθε άλλη υπηρεσιακή απασχόληση

Δύο νέοι αντεισαγγελείς αναλαμβάνουν τις έρευνες της υπόθεσης Novartis, ώστε να διερευνήσουν τις καταγγελίες σχετικά με τους χειρισμούς.

Ο Άρειος Πάγος προχώρησε στην αντικατάσταση δύο εισαγγελικών λειτουργών, ορίζοντας τους Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη ως υπεύθυνους για να ερευνήσουν ποινικά:

α) τις καταγγελίες του Ιωάννη Αγγελή για παρεμβάσεις στην υπόθεση της Novartis,

β) τις σε βάρος του καταγγελίες από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς, και

γ) τις μηνύσεις των Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου, Αντώνη Αβραμόπουλου, ως προς το σκέλος που αφορά τους χειρισμούς των Εισαγγελέων Διαφθοράς.

Σημειώνεται ότι οι δύο αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου απαλλάσσονται από κάθε άλλη υπηρεσιακή απασχόληση, προκειμένου να διεκπεραιώσουν την υπόθεση το ταχύτερο δυνατόν, καθώς όπως σημείωναν πηγές του Αρείου Πάγου «δεν μπορεί να «σέρνονται» επί μακρόν τέτοιες καταγγελίες που πλήττουν το κύρος της Δικαιοσύνης»

Η τέως εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου είχε χρεώσει ως ξεχωριστές δικογραφίες στον Δημήτρη Δασούλα και στη Βασιλική Θεοδώρου. Όμως, ο κ. Δασούλας, επειδή εκτελεί χρέη εισαγγελέως του Αρείου Πάγου μέχρι να οριστεί ο διάδοχος της Ξένης Δημητρίου και η δεύτερη με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους στις 16 Σεπτεμβρίου 2019 αναλαμβάνει την επιθεώρηση (έργο αποκλειστικής απασχόλησης), ανέθεσε την υπόθεση στους κ.κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη.

Ο Ιωάννης Αγγελής, που με δύο αναφορές του προκάλεσε τις παραπάνω έρευνες, είχε ζητήσει την εξαίρεση από την υπόθεση τόσο του Δημήτρη Δασούλα όσο και της Ξένης Δημητρίου (όσο ήταν εν ενεργεία), αίτημα για το οποίο αναμένεται η σχετική απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου.

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.