07-03-2021

Σεισμός στην Αθήνα: Τρεις τραυματίες παραμένουν στα νοσοκομείο

Όπως ενημέρωσε το Υπουργείο Υγείας το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Ιουλίου, από τον χθεσινό σεισμό που κλόνισε την Αθήνα,  τρία άτομα παραμένουν στα νοσοκομεία.

Πρόκειται για ένα παιδί στο Αγλαΐα Κυριακού, που κρατείται για για προληπτικούς λόγους και για δύο γυναίκες στο ΚΑΤ  με κατάγματα οι οποίες πρόκειται να χειρουργηθούν, ενημερώνει το υπουργείο Υγείας  επισημαίνοντας παράλληλα ότι όλα τα νοσοκομεία βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Σημειώνεται ότι η έγκυος Βελγίδα τουρίστρια που τραυματίστηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο (όταν κατά λάθος ένας πανικόβλητος άνδρας τη χτύπησε με τον αγκώνα του) και είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο πήρε σήμερα εξιτήριο, καθώς και ένα ακόμη παιδί από το Αγλαΐα Κυριακού.

Σημειώθηκαν 49 μετασεισμοί μέχρι τις έξι το πρωί του Σαββάτου

Τουλάχιστον 49 μετασεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν μέχρι τις 6 το πρωί του Σαββάτου 20 Ιουλίου από τον ίδιο εστιακό χώρο που έδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής τη δόνηση 5,1 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Αθήνα.

Από αυτούς, η μεγαλύτερη μετασεισμική δόνηση ήταν 4,3 Ρίχτερ στις 15.13 χθες.

Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας εμφανίστηκε αρκετά καθησυχαστικός λέγοντας ότι όλα δείχνουν πως η εξέλιξη είναι ομαλή. Τόνισε ότι «με ελάχιστη επιφύλαξη, όλα συντείνουν στο ότι ο χθεσινός ήταν ο κύριος σεισμός». Όπως είπε ο κ. Λέκκας στην ίδια εκτίμηση κατέληξε και η επιτροπή εκτίμησης σεισμικής επικινδυνότητας, που συνεδρίασε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, μάλιστα χωρίς να υπάρξει καμία διαφωνία.

Ο κ. Λέκκας -που διανυκτέρευσε στον ΟΑΣΠ- υπογράμμισε ότι υπάρχει επιφυλακή και πλήρης συντονισμός και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Στους Δήμους οι δηλώσεις για τις ζημιές

Στο μεταξύ η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο ΟΑΣΠ καλούν τους πολίτες που έχουν πάθει ζημιές τα σπίτια τους να επικοινωνήσουν σήμερα με τους δήμους στους οποίους ανήκουν για να ζητήσουν να σταλούν συνεργεία μηχανικών για έλεγχο.

Ήδη όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών έχουν διατεθεί περισσότεροι από 50 μηχανικοί για τη συγκρότηση των συνεργείων που θα κάνουν αυτοψίες.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ