12-02-2021

Ματαιώνεται ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες – Τι αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

  • Η διαγωνιστική διαδικασία θα επαναπροκηρυχθεί με νέες προδιαγραφές
  • Αναλυτικά η ανακοίνωση

Όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης 17 Ιουλίου το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο διαγωνισμός για την προμήθεια των νέων ταυτοτήτων όπως επίσης και για τα λοιπά έγγραφα ασφάλειας ματαιώνεται.

Θα επαναπροκηρυχθεί εκ νέου η διαδικασία με νέες προδιαγραφές.

Πιο συγκεκριμένα, η ενημέρωση αναφέρει πως «ματαιώνεται στο παρόν στάδιο η διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας ταυτοτήτων και λοιπών εγγράφων ασφαλείας, προκειμένου ο σχετικός διαγωνισμός να επαναπροκηρυχθεί με νέες προδιαγραφές, ώστε τα νέα έντυπα ταυτότητας να περιλαμβάνουν πέραν των στοιχείων ταυτότητας και όλα τα αναγκαία στοιχεία για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Με τη νέα αυτή ηλεκτρονική “κάρτα του πολίτη” η επικοινωνία και οι συναλλαγές με το δημόσιο, τις εθνικές και διεθνείς κρατικές Αρχές θα απλοποιηθούν σημαντικά.

Οι πολίτες θα απολαμβάνουν, λόγω διαλειτουργικότητας, ασφαλείς, φιλικές και αξιόπιστες υπηρεσίες χωρίς περιττές, γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες».

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, «με τη νέα αυτή ηλεκτρονική “κάρτα του πολίτη” η επικοινωνία και οι συναλλαγές με το Δημόσιο, τις εθνικές και διεθνείς κρατικές Αρχές, θα απλοποιηθούν σημαντικά. Οι πολίτες θα απολαμβάνουν, λόγω διαλειτουργικότητας, ασφαλείς, φιλικές και αξιόπιστες υπηρεσίες χωρίς περιττές, γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ