05-03-2021

Ανατροπή στην αλλαγή ώρας στα σχολεία – Τι αποφάσισε η νέα υπουργός Παιδείας

  • Δεν θα χτυπήσει τελικά το κουδούνι στις εννέα για τους μαθητές
  • Τι δήλωσε για την τέταρτη Νομική στην Πάτρα η υπουργός Παιδείας
  • Τι θα ισχύσει για τους 4.500 εκπαιδευτικούς για τα σχολεία ειδικής αγωγής

Μπορεί ο προηγούμενος υπουργός Παιδείας να είχε αποφασίσει πως το πρωινό κουδούνι στα σχολεία θα χτυπά στις εννέα το πρωί από τον Σεπτέμβριο, όμως η αλλαγή ηγεσίας αλλάζει το σκηνικό στην εκπαίδευση.

Έτσι η νέα υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας 15 Ιουλίου, τόνισε πως «δεν θα αλλάξει τίποτα στο ωράριο λειτουργίας των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων και θα ανοίγουν κανονικά στις 8.15 το πρωί».

Στη συνέχεια, όπως είχε αναφέρει και τις προηγούμενες ημέρες, δήλωσε  πως «δεν πρόκειται να ιδρυθεί η τετάρτη Νομική Σχολή στην Πάτρα, γιατί υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι δικηγόροι, η χώρα δεν χρειάζεται άλλους άνεργους δικηγόρους».

Χαρακτηριστικά επισήμανε πως «είναι αδιανόητο να έχουμε υψηλή νεανική ανεργία και επιχειρήσεις να ψάχνουν νέους με ειδικές δεξιότητες και να μην βρίσκουν».

Όσον αφορά τα ΤΕΙ, η υπουργός είπε πως «τα παλιά ΤΕΙ ήταν ανώτατα από το 2001, αλλά αυτό δεν εφαρμοζόταν αυτό στην πράξη… Πιστεύουμε στην τεχνολογική εκπαίδευση και στην τεχνολογικής εκπαίδευσης εν συνόλω, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε απόπειρα χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς αξιολόγηση, χωρίς διασφάλιση επαγγελματικών δικαιωμάτων».

Κατηγορηματική υπήρξε απέναντι στα ξενόγλωσσα προπτυχιακά προγράμματα αναφέροντας πως «κάθε ίδρυμα μόνο του θα έπρεπε να έχει δυνατότητα να εκπονεί. Γιατί να μην προσελκύουμε φοιτητές απ’ όλο τον κόσμο αντί να διώχνουμε εμείς οι ίδιοι φοιτητές στο εξωτερικό;».

Επιλογικά η κ. Κεραμέως ανέφερε επίσης ότι θα προσληφθούν κανονικά οι 4.500 εκπαιδευτικοί για τα σχολεία ειδικής αγωγής και το σύστημα των εξετάσεων για τα πανεπιστήμια δεν θα αλλάξει για την επόμενη χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ