26-02-2021

Υπό κατάληψη το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Υπό κατάληψη τελεί από τους φοιτητές το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο, στο πλαίσιο του γενικότερου αναβρασμού που επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα του νομού. Η κατάληψη ξεκίνησε έπειτα από απόφαση της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων.

Μάλιστα στις προθέσεις των φοιτητών είναι να κλιμακωθεί η κινητοποίηση τις επόμενες ημέρες και θεωρείται δεδομένο ότι η κατάληψη θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου.

Οι φοιτητές θα συμμετάσχουν στο παγκρήτιο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται για την ημέρα εκείνη, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει νεότερη γενική συνέλευση που θα αποτιμήσει τα αποτελέσματα της πρώτης κινητοποίησης και θα αποφασίσει τη συνέχιση ή μη της κατάληψης.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης διεκδικούν δωρεάν σίτιση, στέγαση και μετακίνηση για όλους, κατάργηση του νόμου- πλαίσιο Διαμαντοπούλου για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση καθώς και κρατική επιχορήγηση των ερευνητικών προγραμμάτων που υλοποιούν.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ