23-04-2021

Προσοχή από τον ΕΟΦ – Ανακαλείται επικίνδυνο συμπλήρωμα διατροφής για σεξουαλική ενίσχυση

Μια έκτακτη ανακοίνωση εξέδωσε το πρωί της Παρασκευής 14 Ιουνίου ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, προειδοποιώντας τους καταναλωτές για ένα επικίνδυνο συμπλήρωμα διατροφής που χρησιμοποιείται για ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητα.

Η ανακοίνωση αυτή ήρθε μετά από ενημέρωση του αντίστοιχου αμερικανικού οργάνου, της FDA. Αφορά το προϊόν THE BEAST CAPSULES Stiff Boy LLC.

Το συγκεκριμένο προϊόν πωλείται ως συμπλήρωμα διατροφής για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας και δεν αποκλείεται να πωλείται και στην Ελλάδα μέσω internet.

Οι εργαστηριακοί έλεγχοι που έγιναν από τις αμερικανικές αρχές έδειξαν ότι το προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil), χωρίς αυτή να δηλώνεται στη επισήμανση του.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία, καταλήγει η ανακοίνωση του Οργανισμού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ