20-02-2021

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που έκανε εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην Ελλάδα (εικόνες)

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση που μετέφερε και έκανε εισαγωγή στην Ελλάδα, από τη Δυτική Ευρώπη, μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, τα οποία στη συνέχεια διακινούσε.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, μετά από εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Άλιμο, Άγιο Δημήτριο, Νέα Σμύρνη, Νέο Κόσμο, Καλλιθέα και Ζωγράφου) οκτώ μέλη της σπείρας, εκ των οποίων έξι υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 23, 29, 30, 36, 38 και 38 ετών, καθώς και δύο Έλληνες, ηλικίας 32 και 40 ετών. Συνεργοί τους και μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι επίσης και τρεις υπήκοοι Αλβανίας, που διαμένουν στην Ολλανδία.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και περί αλλοδαπών.

Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών μετά από διερεύνηση πληροφοριών, σχετικά με την εγκληματική δράση πολυμελούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, ειδικότερα δε κοκαΐνης και κάνναβης, τις οποίες εισήγαγαν κυρίως από την Ολλανδία, μέσω διασταύρωσης πληροφοριακών δεδομένων και δημιουργίας “προφίλ” των δραστών, αποκάλυψε την οργάνωση και ταυτοποίησε τα μέλη της.

Οι χώροι αποθήκευσης και απόκρυψης των ναρκωτικών, ήταν δύο οικίες στον Άλιμο, μία εκ των οποίων προοριζόταν να αποτελέσει και παράνομο εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών ουσιών. Αποκαλύφθηκε επίσης και ο τρόπος μεταφοράς τους, που γινόταν με ταξί και οδηγούς μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε έρευνες που έγιναν σε οικίες στον Άλιμο, στη Νέα Σμύρνη και στην Καλλιθέα, καθώς και σε δύο ταξί που ακινητοποιήθηκαν στο Γέρακα και στα Πετράλωνα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

– 12.673 γραμμάρια κοκαΐνης.

– 13.940 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα).

– 9.201,6 γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης, υδροπονικής καλλιέργειας (skunk).

– Τα χρηματικά ποσά των 62.900 ευρώ, 100 δολαρίων Η.Π.Α. και 50 λιρών Αγγλίας.

– Τρία Ι.Χ αυτοκίνητα.

– Ένα εύχρηστο πιστόλι με τρεις γεμιστήρες.

– Ένα εξάρτημα σκόπευσης του ανωτέρω πιστολιού.

– Σαράντα τέσσερα φυσίγγια των 38 mm.

– Τριάντα τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

– Τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

– Μία μεταλλική πρέσα.

– Ένα χρηματοκιβώτιο.

Η αξία των κατασχεθεισών ποσοτήτων ναρκωτικών υπολογίζεται στο ποσό του 1.000.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ