18-04-2021

Στις 16 Ιουνίου λήγει η προθεσμία δηλώσεων για τα προγράμματα των παιδικών κατασκηνώσεων – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) την Πέμπτη 13 Ιουνίου, η ημερομηνία λήξης των αιτήσεων Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας (ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ) για το πρόγραμμα των παιδικών κατασκηνώσεων ορίστηκε για την Κυριακή 16 Ιουνίου, στις 23:59.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται απευθείας στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ  και όχι στα ΚΕΠ.

O ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ υλοποιεί για δεύτερη φορά εφέτος παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα, αυξάνοντας τις θέσεις κατά το 1/3, καθώς εφέτος θα φιλοξενηθούν 1.500 παιδιά, ηλικίας 6 έως 16 ετών, σε παιδικές κατασκηνώσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων, δημιουργείται αρχείο δικαιούχων και διενεργείται κλήρωση, εφόσον ο αριθμός των αιτήσεων ξεπεράσει τις 1.500. Κάθε δικαιούχος του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ μπορεί να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της κλήρωσης από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ, καταχωρώντας τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του στη σχετική ηλεκτρονική εφαρμογή.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ