22-04-2021

Εξελίξεις στην υπόθεση Γραικού – «Οι λάκκοι είχαν ανοιχθεί πριν τη δολοφονία, ήταν προσχεδιασμένη»

  • Για κατάθεση νέων στοιχείων μετέβησαν στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης η οικογένεια του δολοφονημένου Δημήτρη Γραικού και ο Αλέξης Κούγιας
  • Καταγγέλλουν πως οι λάκκοι στους οποίους βρέθηκαν το πτώμα και το αυτοκίνητο του θύματος είχαν ανοιχθεί δύο μέρες πριν το έγκλημα
  • Αναφέρουν πως υπάρχει και άλλος ένοχος που δεν έχει συλληφθεί ακόμα

Στα δικαστήριο Θεσσαλονίκης συνεχίζεται την Πέμπτη 13 Ιουνίου το νέο κεφάλαιο της τραγικής υπόθεσης της δολοφονίας του επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού.

Το πρωί η σύζυγος του και τα παιδιά της, συνοδευόμενοι από τον συνήγορο υπεράσπισής τους, Αλέξη Κούγια μετάβησαν στα δικαστήρια για να δώσουν  συμπληρωματικά στοιχεία για την υπόθεση.

Η Δέσποινα Γραικού δεν έκρυψε πως έχει υποστεί οικονομική καταστροφή από την όλη υπόθεση, περνώντας 2,5 πολύ δύσκολα χρόνια μέχρι να ομολογήσει ο κατηγορούμενος και να αποκαλυφθεί τι είχε συμβεί με τον σύζυγό της.

Όπως ανέφερε ο γνωστός ποινικολόγος, έφτασαν στην ανακρίτρια για να καταθέσουν στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους και πιστεύουν ότι θα βοηθήσουν το έργο των ανακριτικών Αρχών.

Ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «τα στοιχεία συνηγορούν πως το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο καθώς οι λάκκοι στους οποίους θάφτηκαν η σορός και το αυτοκίνητο του Γραικού, είχαν ανοιχτεί δύο μέρες πριν». Επανέλαβε δε πως στο έγκλημα συμμετείχε και άλλο άτομο, που ακόμα δεν έχει συλληφθεί.

Ο κ. Κούγιας τόνισε ακόμη ότι άτομα τα οποία σχολίαζαν από διάφορες θέσεις την υπόθεση (δικηγόροι, δημοσιογράφοι, ερευνητές) οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη, έστω και σήμερα για το γεγονός ότι «στοχοποίησαν» την πελάτισσα του ως τη δολοφόνο του Γραικού και πως αν η δικαιοσύνη και η αστυνομία δεν έκαναν τη δουλειά τους σωστά, θα μπορούσε η ίδια να βρίσκεται σήμερα κατηγορούμενη.

(Με πληροφορίες από newsit.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ