20-04-2021

Εξελίξεις στην υπόθεση Ζέμπερη – Ψάχνουν το «κλειδί» της δολοφονίας της στις υποθέσεις που χειριζόταν

  • Η Εισαγγελία αποφάσισε να ερευνήσει σχετικά και έτσι διέταξε να «ανοίξουν» οι υποθέσεις που χειριζόταν η άτυχη εφοριακός
  • Τα κοντινά της πρόσωπα υποστηρίζουν ότι είχε ανακαλύψει εικονικά τιμολόγια και υποθέσεις μαύρου χρήματος και έτσι κινδύνευε
  • Στη νέα έρευνα θα συμμετέχει και οικονομικός εισαγγελέας
  • Εξετάζονται και οι μαρτυρίες των συναδέλφων της

Μετά τις επίμονες παρατηρήσεις της οικογένειας της άτυχης εφοριακού Θεοδώρας Ζέμπερη, πως πίσω από τη δολοφονία της  «κρύβονται οικονομικά συμφέροντα», η Εισαγγελία Αθηνών αποφάσισε να ερευνήσει σχετικά και έτσι διέταξε να «ανοίξουν» οι υποθέσεις που χειριζόταν η άτυχη εφοριακός.

Τα κοντινά πρόσωπα της Δώρας Ζέμπερη υποστηρίζουν ότι η κοπέλα είχε ανακαλύψει εικονικά τιμολόγια και υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος και έτσι κινδύνευε. Συγκεκριμένα,  η μητέρα της ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Από την πρώτη ημέρα έλεγα ότι δεν είναι ληστεία και ότι υπάρχουν και άλλοι πίσω από το έγκλημα του παιδιού. Η συμπεριφορά του παιδιού είχε αλλάξει τον τελευταίο καιρό. Ήθελε να φύγει από τη δουλειά από τον έλεγχο να πάει αλλού. Ηταν φοβισμένη τον τελευταίο καιρό. Είχε απειληθεί. Είχε φοβηθεί. Δεν έβγαινε από το σπίτι καθόλου. Δεν ήταν μόνος του (ο δολοφόνος ). Από την αρχή το λέω. Είχε και άλλους μαζί, είχε και βοήθεια».

Αξίζει να σημειωθεί πως στη νέα έρευνα θα συμμετέχει και οικονομικός εισαγγελέας.

Παράλληλα, αναμένεται να ξεκινήσει και η δίκη του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη σε δεύτερο βαθμό.

Εξετάζονται και οι μαρτυρίες των συναδέλφων της  Δώρας Ζέμπερη

Σημειώνεται, ότι η δεύτερη δικογραφία άνοιξε μετά από μήνυση που κατέθεσαν η μητέρα και τα αδέλφια της δολοφονημένης Δώρας. Συνεπώς, αναμένεται να καταθέσουν εκ νέου μάρτυρες, οι οποίοι θα είναι κυρίως άτομα από το χώρο εργασίας της άτυχης εφοριακού. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Δώρα Ζέμπερη είχε βεβαιώσει πρόστιμα που έφθαναν ακόμα και τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Η αδελφή της, Κωνσταντίνα Ζέμπερη, τονίζει ότι «δε θα σταματήσουμε να παλεύουμε για να βγει η αλήθεια μέχρι τέλους. Σίγουρα πρέπει να ψάξουν πάρα πολύ τις υποθέσεις της αδερφής μου. Εκεί πιστεύω ότι είναι το κλειδί».

Καταληκτικά, σημειώνεται ότι στην έρευνα θα πει και ο οικονομικός εισαγγελέας, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί και η δίκη του δολοφόνου της Δώρας Ζέμπερη σε δεύτερο βαθμό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ