20-04-2021

Πανελλήνιες 2019: Αυτές είναι οι λύσεις στα θέματα της Ιστορίας, της Φυσικής και της Ανάπτυξης Εφαρμογών

Με τρία μαθήματα συνεχίστηκαν την Τετάρτη (12.06.2019) οι πανελλήνιες εξετάσεις για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων και οι μαθητές εξετάστηκαν σε Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών. Μπορείτε να δείτε παρακάτω τις απαντήσεις στα θέματα που ζητήθηκαν από τους μαθητές.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάστηκαν στην Ιστορία, οι υποψήφιοι της ΟΠ Θετικών Σπουδών στη Φυσική και οι υποψήφιοι της ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, στο μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον.

Οι φετινοί υποψήφιοι διεκδικούν μία από τις 78.335 θέσεις στα Πανεπιστήμια της χώρας. Οι θέσεις είναι αυξημένες κατά 3.643 συγκριτικά με πέρυσι.

Τα θέματα κρίθηκαν απαιτητικά στη Φυσική. Μπορείτε να δείτε τα θέματα σε Ιστορία, Φυσική και Ανάπτυξη Εφαρμογών.

Δείτε ενδεικτικές λύσεις στην Ιστορία:

Δείτε ενδεικτικές λύσεις στη Φυσική:

Δείτε ενδεικτικές λύσεις στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον:

Να θυμίσουμε ότι τη Δευτέρα (10/6), οι υποψήφιοι των ΓΕΛ εξετάστηκαν και πάλι σε μαθήματα προσανατολισμού, στα Αρχαία και τα Μαθηματικά, με τα μεν θέματα των Αρχαίων να κρίνονται βατά, των δε Μαθηματικών αρκετά απαιτητικά.

Την Πέμπτη (12/6) οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ανατομία–Φυσιολογία, Ηλεκτροτεχνία, Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης και Αρχιτεκτονικό Σχέδιο.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα των εξετάσεων για τους υποψηφίους των ΓΕΛ:

14 Ιουνίου: Λατινικά (ΟΠ Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ΟΠ Θετικών Σπουδών) και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΟΠ Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής)

18 Ιουνίου: Βιολογία (ΟΠ Θετικών Σπουδών και Γενικής Παιδείας).

(Με πληροφορίες από το oefe.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ