25-01-2021

Κυκλοφοριακό «κομφούζιο» σε παραλιακή και Κηφισό – Γίνονται έργα

  • «Ουρές» αυτοκινήτων έχουμε από τα ξημερώματα τόσο στη λεωφόρο Κηφισού στο ρεύμα προς Πειραιά όσο και στην Εθνάρχου Μακαρίου προς Γλυφάδα
  • Η απόδοση του έργου στην νέα παραλιακή θα ολοκληρωθεί σταδιακά έως τις 10 το βράδυ
  • Το έργο που θα παραδοθεί αποτελεί την πρώτη φάση της ανάπλασης του φαληρικού όρμου που απαλλάσσει τους πολίτες των Δήμων Μοσχάτου – Ταύρου και Καλλιθέας από την πλημμυρική απειλή

Τεράστιες δυσκολίες στην κίνηση συναντούν οι οδηγοί από τα ξημερώματα του Σαββάτου (1/6) που προσπαθούν να φτάσουν στα νότια προάστια της Αθήνας μέσω του Κηφισού και της παλαιάς παραλιακής – της Εθνάρχου Μακαρίου – λόγω των έργων που γίνονται στη νέα παραλιακή για την παράδοση ενός νέου τμήματος του δρόμου αυτού, στο πλαίσιο της ανάπλασης του φαληρικού όρμου.

Ουρές αυτοκινήτων έχουν σχηματιστεί από τις έξι το πρωί τόσο στην κάθοδο της λεωφόρου Κηφισού σχεδόν από το ύψος του Ρέντη όσο και στην Εθνάρχου Μακαρίου από το ύψος του Πειραιά, για τους οδηγούς που θέλουν να κινηθούν στο λιμάνι, αλλά και στην πλευρά του ΣΕΦ.

Να αναφέρουμε ότι η κυκλοφορία έχει διακοπεί επί της Νέας Λ. Ποσειδώνος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα, στο τμήμα της από το ύψος της οδού Κων/πόλεως έως το ύψος του Κ.Π.Ι.Σ.Ν. Σύμφωνα με την τροχαία η κυκλοφορία θα αποκατασταθεί πλήρως στις 10 το βράδυ και έως τότε ο δρόμος θα αποδίδεται στην κυκλοφορία σταδιακά και ανά λωρίδα κυκλοφορίας.

Η περιφέρεια Αττικής σε δική της ανακοίνωση σημειώνει ότι το έργο που θα παραδοθεί αποτελεί την πρώτη φάση της ανάπλασης του Φαληρικού όρμου που απαλλάσσει τους πολίτες των Δήμων Μοσχάτου – Ταύρου και Καλλιθέας από την πλημμυρική απειλή.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με την τροχαία σε ισχύ είναι επίσης πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας επί της Καραολή Δημητρίου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα, από το ύψος του κλάδου εισόδου της Καραολή Δημητρίου προς Εθν. Μακαρίου.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται ως εξής: Καραολή Δημητρίου – δεξιά κλάδος εξόδου προς Εθν. Μακαρίου –αριστερά Εθν. Μακαρίου –Λ. Ποσειδώνος –παλαιά Παραλιακή (προς Γλυφάδα/Καλλιθέα).

Η κυκλοφορία έχει επίσης διακοπεί πλήρως:

Επί της Λ. Κηφισού, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από το ύψος της εξόδου προς Σ.ΕΙ.Φ. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται ως εξής: Λ.Κηφισού – δεξιά κλάδος εξόδου προς Σ.ΕΙ.Φ. – κυκλικός κόμβος Λίμνης Σ.ΕΙ.Φ. – έξοδος Εθν. Μακαρίου –δεξιά Εθν. Μακαρίου- Λ. Ποσειδώνος –παλαιά Παραλιακή (προς Γλυφάδα/Καλλιθέα).

Επί της Ομ. Σκυλίτση, ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα, από το ύψος του αριστερού κλάδου εξόδου της προς Εθν. Μακαρίου. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται ως εξής: Ομ. Σκυλίτση – αριστερά κλάδος εξόδου προς Εθν. Μακαρίου και εν συνεχεία:

α) προς Λαμία: αριστερά Καραολή Δημητρίου-δεξιά Πειραιώς –αριστερά παράδρομος Λ. Κηφισού –Λ. Κηφισού.

β) προς Γλυφάδα: ευθεία έξοδος Εθν. Μακαρίου – Λ. Ποσειδώνος –παλαιά Παραλιακή (προς Γλυφάδα/Καλλιθέα).

Επί της Τζαβέλα, ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα, από το ύψος του δεξιού κλάδου εξόδου της προς Εθν. Μακαρίου. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται ως εξής: Τζαβέλα και εν συνεχεία:

α) προς Λαμία :αριστερά Καραολή Δημητρίου-δεξιά Πειραιώς –αριστερά παράδρομος Λ. Κηφισού –Λ. Κηφισού.

β) προς Γλυφάδα: ευθεία έξοδος Εθν. Μακαρίου – Λ. Ποσειδώνος –παλαιά Παραλιακή (προς Γλυφάδα/Καλλιθέα).

Επί του Κυκλικού κόμβου Λίμνης Σ.ΕΙ.Φ., ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα, από το ύψος του κλάδου εξόδου της προς Γλυφάδα. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται ως εξής: κυκλικός κόμβος Λίμνης Σ.ΕΙ.Φ. -έξοδος Εθν. Μακαρίου –δεξιά Εθν. Μακαρίου – Λ. Ποσειδώνος –παλαιά Παραλιακή (προς Γλυφάδα/Καλλιθέα).

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ