18-01-2021

Δάκρυα χαράς για την Αλεξία – Ξύπνησε και έπιασε το χέρι της μητέρας της (video)

  • Ξύπνησε η μικρή Αλεξία
  • Δάκρυα χαράς από τους γονείς της
  • Το οκτάχρονο κοριτσάκι νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση από τον τραυματισμό της, την Κυριακή του Πάσχα

Το πρωί της Παρασκευής 10 Μαΐου η μικρή Αλεξία, το οκτάχρονο κοριτσάκι που είχε δεχθεί «αδέσποτη» σφαίρα την Κυριακή του Πάσχα στις Θεσπιές Βοιωτίας ξύπνησε από την καταστολή, γεμίζοντας δάκρυα χαράς τους δικούς της.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, οι γιατροί επανέφεραν σταδιακά το παιδί, αφού έκριναν πως είχε διαφύγει τον κίνδυνο.

Η νεότερη ανακοίνωση αναφέρει πως η μικρή Αλεξία «παραμένει διασωληνωμένη χωρίς όμως πλήρη αναπνευστική υποστήριξη. Κινεί τα άκρα ομότιμα και γενικώς είναι βελτιωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Εφόσον η βελτίωση παραμένει προοδευτική, αναμένεται εκτός απροόπτου, να απαλλαγεί από την καταστολή και ενδεχομένως να αποσωληνωθεί τα επόμενα 24ωρα, αλλά θα παραμείνει στην Εντατική Μονάδα Νοσηλείας παρακολουθούμενη. Η κατάστασή της γενικώς, παραμένει κρίσιμη, αλλά σταθερή».


«Περιμένουμε τη δική μας Ανάσταση. Προσευχόμαστε και μαζί μας προσεύχεται όλος ο κόσμος. Η Αλεξία μας είναι δυνατή. Ελπίζουμε να τα καταφέρει» έλεγε ο πατέρας της.

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι η οκτάχρονη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Θηβών, ακολούθως στη Χαλκίδα, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε στην Αθήνα, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε χτυπηθεί στη δεξιά κροταφική χώρα από πυροβόλο όπλο, με τη βολίδα να παραμένει σφηνωμένη εντός του κρανίου.

Για τον παρά λίγο μοιραίο τραυματισμό της Αλεξίας την Κυριακή του Πάσχα, έχει σχηματιστεί ήδη δικογραφία. Σύμφωνα με αυτή, ο πυροβολισμός έγινε από απόσταση που πλησιάζει τα 500 μέτρα, γεγονός το οποίο αποτέλεσε και οδηγό στις αστυνομικές έρευνες για να φτάσουν μέχρι την αποκάλυψη του  54χρονου δράστη, ο οποίος παραδέχτηκε την πράξη του και συνελήφθη, όμως αφέθηκε ελεύθερος αργότερα, κάτι που προξένησε την οργή των γονιών.

Εις βάρος έχει σχηματιστεί δικογραφία για βαριές σωματικές βλάβες, παράβαση του νόμου περί όπλων και άλλα αδικήματα και είχε αφεθεί ελεύθερος. Το περίστροφο βρέθηκε κατά τη διάρκεια έρευνας που έγινε στο σπίτι του συλληφθέντος στην Αθήνα.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ