22-01-2021

«Με έχουν σε ένα υπόγειο, δίπλα από το νεκροτομείο» καταγγέλλει ο απεργός πείνας, Δημήτρης Κουφοντίνας

Επιστολή στον διευθυντή του νοσοκομείο Βόλου, όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται, έστειλε ο Δημήτρης Κουφοντίνας καταγγέλλοντας απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό.

Ο απεργός πείνας, που διαμαρτύρεται για τη μη χορήγηση άδειας από τις φυλακές Κασσαβέτειας, όπως δικαιούται, έστειλε επιστολή στον διευθυντή του νοσοκομείου, την ώρα που συζητείται ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου η νέα αίτηση χορήγησης άδειας.

Ο Κουφοντίνας καταγγέλλει ότι τον έχουν βάλει σε αποθήκη του 2ου υπογείου του κτηρίου του νοσοκομείου, δίπλα από το νεκροτομείο, κάτι που συνιστά απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό. Προσθέτει ακόμα πως αν δεν μεταφερθεί σε κατάλληλη κλινική του νοσοκομείου θα ζητήσει να επιστρέψει στις φυλακές, συνεχίζοντας την απεργία πείνας.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Προς τον Διευθυντή

Δέχτηκα να μεταφερθώ στο νοσοκομείο σας, μετά από πιέσεις, προκειμένου να υπάρχει κατάλληλο νοσηλευτικό περιβάλλον (υποστήριξη νοσηλευτικού προσωπικού), δεδομένου ότι είμαι από 2/5 σε απεργία πείνας. Οι συνθήκες διαμονής μου εδώ, στην αποθήκη του 2ου υπογείου του κτηρίου του νοσοκομείου, δίπλα από το νεκροτομείο, συνιστούν απάνθρωπη μεταχείριση και βασανισμό.

Γι΄αυτό ζητώ να μεταφερθώ άμεσα σε κατάλληλη κλινική του νοσοκομείου, ώστε να υπάρχει παρουσία νοσηλευτών υποβοήθησης στην κάλυψη των στοιχειωδών ατομικών αναγκών.

ΑΛΛΟΙΩΣ ΔΗΛΩΝΩ Ότι δεν θέλω να παραμείνω άλλο στο νοσοκομείο σας και δηλώνω και υπογράφω με κάθε ευθύνη μου ότι θέλω να επιστρέψω άμεσα στην ΕΑΚΝ Κασσαβέτειας, στο χώρο κράτησής μου και όπου θα συνεχίσω την απεργία πείνας.

ΚΑΙ Μέχρι τότε δεν θα δεχθώ καμία επίσκεψη και παρακολούθηση από οποιονδήποτε γιατρό ή νοσηλευτή του νοσοκομείου σας που θεωρώ εκ των προτέρων προσχηματική και προσβλητική.

Δηλώνω ότι κάθε τέτοια προσπάθεια συνιστά βίαιη και αναγκαστική νοσηλεία η οποία δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη θέλησή μου, στην οποία δεν συναινώ. Η παρούσα δήλωση δεν στρέφεται σε καμία περίπτωση κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που κάνει ευσυνείδητα μέσα στις αντίξοες αυτές συνθήκες τη δουλειά του».

9/5/2019 Δημήτρης Κουφοντίνας 2ο Υπόγειο».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ