19-01-2021

Συνελήφθη 52χρονη επιχειρηματίας για χρέη «μαμούθ» προς το Δημόσιο – Είχαν ξεπεράσει τα 4,6 εκατ. ευρώ

Στα χέρια των αρχών της Θεσσαλονίκης βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης 8 Μαΐου μία γυναίκα 52 ετών, για την οποία βρισκόταν σε εκκρεμότητα σωρεία διωκτικών εγγράφων.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) αναφέρει πως η εν λόγω γυναίκα είχε τεράστιες ληξιπρόθεσμες οφειλές, το συνολικό ύψος των οποίων ανέρχονται σε 4,6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η συλληφθείσα, η οποία οδηγείται σε εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών, φέρεται ως πρώην διαχειρίστρια διάφορων εταιριών αλλά και ιδιοκτήτρια δικής της επιχείρησης.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, τα εκκρεμή διωκτικά έγγραφα αφορούν συνολικά 16 αποφάσεις των πλημμελειοδικείων Κοζάνης, Γρεβενών, Χαλκιδικής και Αθηνών, με τις οποίες η 52χρονη καταδικάστηκε σε στερητικές ποινές ελευθερίας 48 ετών (και συνολική χρηματική ποινή 23.000 ευρώ) για τα αδικήματα της μη καταβολής οφειλών προς το Δημόσιο, της έκδοσης ακάλυπτων επιταγών, της έκδοσης και αποδοχής εικονικών φορολογικών στοιχείων, όπως επίσης της φοροδιαφυγής, πράξεις που φαίνεται να τελέστηκαν την περίοδο 2004-2018.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ