31-10-2020

Ασύλληπτη κτηνωδία στην Κρήτη – Σούβλισαν γατάκι και το πέταξαν στον δρόμο

Αντιμέτωπος με ένα σοκαριστικό θέαμα βρέθηκε ένα νεαρός στο Ηράκλειο τη Μεγάλη Παρασκευή, όταν είδε πεταμένο στον δρόμο ένα γατάκι, στο οποίο άγνωστοι είχαν μπήξει στην κοιλιά του ένα ξυλάκι από σουβλάκι.

Αναλυτικότερα, όπως μετέδωσε το patris.gr, ο νεαρός μόλις αντίκρισε το αποτρόπαιο θέαμα, μάζεψε το γατάκι και το μετέφερε σε έναν κτηνίατρο προκειμένου να το σώσει.

Την ώρα εκείνη στο κτηνιατρείο του Γιώργου Πιπεράκη βρισκόταν κι ένα ζευγάρι που είχε πάει τον σκύλο του, το οποίο μετά τις σωτήριες προσπάθειες του κτηνίατρου, αποφάσισε να υιοθετήσει το γατάκι.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο»

Ο κτηνίατρος που το φρόντισε

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο. Ήταν ένα αποκρουστικό θέαμα. Δεν μπορείς να πιστέψεις ότι υπάρχει άνθρωπος που έκανε κάτι τέτοιο σε ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα και όμως υπάρχει», είπε ο κτηνίατρος.

Το ζευγάρι που έζησε από την πρώτη στιγμή τις αγωνιώδεις προσπάθειες του γατιού – που δεν έχει ηλικία πάνω από 1,5 μήνα – να επιβιώσει, αποφάσισε να το υιοθετήσει. Το γατάκι αναρρώνει με μεγάλη ταχύτητα και ήδη έχει νιώσει την αγάπη και τη φροντίδα στο σπίτι τους. Ο Παναγιώτης Κατσιμπίρης και η σύζυγός του Αθηνά, οι οποίοι έχουν πέντε παιδιά, ένα σκυλί ράτσας ροντβάιλερ που γέννησε τη Μ. Παρασκευή και 12 κουταβάκια, ονόμασαν το γατάκι «Λίλιαν»: «Είχαμε την αγωνία να πάει καλά η γέννα του σκύλου μας και αυτό που ζήσαμε στο κτηνιατρείο δεν μπορόυμε να το βγάλουμε από το μυαλό μας. Μπαίνει μέσα ένα παλικάρι με ένα σουβλισμένο γατάκι. Το ξύλο από το σουβλάκι το είχαν περάσει από τη μια πλευρά της κοιλιάς μέχρι την άλλη. Κάποιοι το πέταξαν στο δρόμο να πεθάνει. Ήταν μια χουφτίτσα. Τι τους έκανε για να κάνουν κάτι τόσο φρικιαστικό;».

«Ανατριχιάσαμε μ’ αυτό που είδαμε»

Το ζευγάρι που υιοθέτησε το γατάκι

«Ανατριχιάζουμε και μόνο με τη σκέψη αυτού που είδαμε, σοκαριστήκαμε πολύ άσχημα», δήλωσε το ζευγάρι.

Ο Παναγιώτης Κατσιμπίρης και η σύζυγός του, δεν χρειάστηκε να το σκεφθούν πολύ. Όταν ξεγέννησε ο σκύλος τους, πήραν μαζί με τα νεογέννητα κουτάβια και το τραυματισμένο τιγρέ γατάκι.

«Αναρρώνει, τρώει, παίζει με τα παιδιά μας»

«Η αντιβίωση λειτούργησε πολύ καλά. Το γατάκι μας ήδη νοιώθει καλά, τρώει, τρέχει, παίζει με τα παιδιά μας. Ο καθένας μας το ίδιο θα έκανε, θα το έπαιρνε σπίτι του. Είναι ένα άκακο πλάσμα που κακοποιήθηκε βάναυσα από ανθρώπους που δεν πρέπει να λέγονται άνθρωποι», είπε ο Παναγιώτης.

(patris.gr)