26-10-2020

Τρεις μέρες πριν το θανατηφόρο ατύχημα από σαΐτα, ο Νίκας έλεγε ότι έχει πάρει όλα τα μέτρα ασφάλειας

Η Καλαμάτα πενθεί από την Κυριακή του Πάσχα μετά τον τραγικό θάνατο του εικονολήπτη, Κώστα Θεοδωρακάκη, από ανεξέλεγκτη σαΐτα κατά τη διάρκεια του ετήσιου σαϊτοπολέμου. Την Παρασκευή θ’ απολογηθούν οι επτά κατηγορούμενοι για τον θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου.

Πρόκειται για έξι μέλη «μπουλουκιών» και ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης, ο οποίος δήλωσε on camera ότι δεν έχει καμία σχέση και αρμοδιότητα για τα μέτρα ασφάλειας του σαϊτοπολέμου.

Αυτό ακριβώς το θέμα είχε θίξει μεταξύ άλλων και ο Παναγιώτης Νίκας, έχοντας δίπλα του στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου τον κ. Μπασακίδη. Ο Δήμαρχος της πόλης είχε πει τρεις μέρες πριν τον θάνατο του 53χρονου εικονολήπτη, στις 25/4, ότι ο δήμος είχε πάρει όλα τα μέτρα ασφάλειας.

«Έχουμε πάρει όλα τα μέτρα μαζί με τους σαϊτομάχους, έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα ασφάλειας {…} Εκεί θα είναι η δημοτική αστυνομία και έχουμε λάβει όλα τα μέτρα για να είναι όλα καλά», είχε πει.

Ποια ήταν τα μέτρα ασφάλειας δεν έχουμε μάθει ακόμα. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο Δήμος προμηθεύτηκε συρματόπλεγμα αξίας 160 ευρώ, ενώ είχε επιχορηγήσει τον Σύλλογο Σαϊτομάχων με 12.000 ευρώ!

Πηγή video: Messinia Live

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα – Αναλυτική πρόγνωση