18-01-2021

Τραγωδία στο Ξυλόκαστρο: Βίντεο – ντοκουμέντο από την ανάσυρση των περιπατητών

Στο νοσοκομείο της Κορίνθου νοσηλεύεται ο μόνος επιζών της τραγωδίας στο Ξυλόκαστρο, όταν ο ίδιος μαζί με ακόμα τρία άτομα περπατούσαν στο φαράγγι του Άγιου Λουκά και οι υπόλοιποι βρήκαν τραγικό θάνατο μετά την πτώση τους σε γκρεμό.

Ο 38χρονος φέρεται να περιέγραψε πως το ποτάμι φούσκωσε ξαφνικά εξαιτίας του όγκου νερού που κατέβηκε απότομα και αμέσως μετά προσπάθησε να σώσει τα τρία άτομα που έκαναν μαζί του καταρρίχηση.

«Προσπάθησα να τους σώσω. Πλησίασα κι άρχισα να κάνω μαλάξεις. Ήταν ο βοηθός μου και μία γυναίκα. Τους έκανα τεχνική αναπνοή. Ο τρίτος άνδρας είχε παρασυρθεί σε απόσταση», κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1.

Ο ίδιος έμεινε για περισσότερες από 12 ώρες στο φαράγγι περιμένοντας πως φτάσει κάποιος για να τον σώσει.

«Είχε παγωνιά. Πολύ δυνατό αέρα που έφερνε πάνω μας το νερό. Δύο φορές έφτασα στο θάνατο. Κρατήθηκα και περίμενα βοήθεια», σημείωσε ο ίδιος.

Στο πλευρό του 38χρονου βρίσκονται οι συγγενείς του και οι γιατροί του νοσοκομείου σε μία προσπάθεια να τον στηρίξουν ψυχολογικά.

Το βίντεο που φέρνει στο φως ο ΑΝΤ1 και στο οποίο έχει καταγραφεί η διάσωση του 38χρονου και η ανάσυρση των σορών των τριών ατόμων, ενός 40χρονου Έλληνα, μίας 26χρονης από το Ταϊβάν και ενός 39χρονου από τη Σιγκαπούρη, είναι συγκλονιστικό.

«Ο νοσηλευόμενος είναι σε καλή σωματική κατάσταση αλλά είναι ψυχολογικά πάρα πολύ επηρεασμένος», δήλωσε ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείο Κορίνθου, Κωνσταντίνος Κοροβέσης. Ο 38χρονος αναμένεται να πάρει εξιτήριο τα επόμενα 24ωρα.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ