18-01-2021

Αντιδράσεις Μαρακάκη για το ένταλμα σύλληψης Λυκουρέζου – «Είναι προκλητικό, δεν είναι ύποπτος φυγής»

Ο Γιάννης Μαρακάκης, δικηγόρος του συλληφθέντα για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών Αλέξανδρου Λυκουρέζου, δήλωσε έντονα πως το ένταλμα σύλληψης του πελάτη είναι τουλάχιστον προκλητικό, καθώς ο ίδιος ούτε αναζητήθηκε από τις αρχές ούτε είναι ύποπτος φυγής.

Παράλληλα ο δικηγόρος έκανε λόγο για «κινηματογραφική σύλληψη»

«Είναι δεδομένο ότι θα αφήσουμε τις αρχές να κάνουν το έργο τους. Σε ό,τι όμως αφορά το ένταλμα σύλληψης είναι προκλητικό. Επίσης προκλητικό ήταν και για την περίπτωση του κυρίου Αντωνόπουλου. Ο κ. Λυκουρέζος είναι 86 ετών… Το γραφείο από το σπίτι του είναι τρία τετράγωνα και μετακινείται καθημερινά με τα πόδια. Το κυριότερο είναι πως δεν είναι καταζητούμενος, δηλαδή δεν αναζητείται. Για να εκδώσει κάποιος ένταλμα σύλληψης θα πρέπει να είναι ύποπτος φυγής ή να αναζητείται. Ο κ. Λυκουρέζος ήταν ένας εκ των συνηγόρων του κ. Αντωνόπουλου. Συνεπώς πήγαινε καθημερινά στο ανακριτικό γραφείο και είχε πάει στον ανακριτή δύο φορές μετά την επιβολή της προσωρινής κράτησης του κ. Αντωνόπουλου. Δεν είναι καταζητούμενος», υποστήριξε ο Γιάννης Μαρακάκης.

Ο Γιάννης Μαρακάκης εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον τρόπο της σύλληψης του κ. Λυκουρέζου, που έγινε την ώρα που έτρωγε σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας με τις σκηνές να παραπέμπουν σε ταινία. «Μας προβληματίζει αυτό που έχει γίνει, δηλαδή με τον τρόπο που εξεδόθη το ένταλμα και έγινε κινηματογραφικά η σύλληψη. Ο άνθρωπος αυτός στοχοποιείται και με αυτό τον τρόπο αποδυναμώνεται το τεκμήριο της αθωότητας».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ