20-01-2021

Δίκη «μαύρης χήρας»: Στο δικαστήριο το όπλο της δολοφονίας του καπετάνιου (video)

  • Στα χέρια της προέδρου της έδρας το φονικό όπλο
  • Η 42χρονη εξακολουθεί να δηλώνει αθώα
  • Η δίκη διεκόπη για τις 17 Μαΐου

Συνεχίστηκε χθες, Τετάρτη, η πολύκροτη δίκη της «μαύρης χήρας» από την Κοιλάδα Αργολίδος, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία του καπετάνιου συζύγου της, τον Δεκέμβριο του 2014.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR, κατά την ακροαματική διαδικασία, το όπλο του εγκλήματος βρέθηκε στα χέρια της προέδρου της έδρας, η οποία άρχισε να ρωτάει τον Αξιωματικό της Ασφάλειας Ναυπλίου, που εξεταζόταν εκείνη την ώρα, πώς λειτουργεί το περίστροφο, αν είναι εύκολο ή δύσκολο στον χειρισμό του, πώς οπλίζει, πώς βγαίνουν οι κάλυκες… με τον ίδιο να απαντά πως είναι εύκολο στη χρήση του, αν και παλιό. «Γεμίζεις, οπλίζεις και πατάς», είπε χαρακτηριστικά.

«Η κατηγορούμενη είχε μεγάλη ευχέρεια κινήσεων στο σπίτι όπου έγινε η δολοφονία του άντρα της, άρα θα μπορούσε να έχει επεξεργαστεί το συγκεκριμένο όπλο», σημείωσε ο αξιωματικός ασφαλείας.

Δικηγόρος κατηγορούμενης: Δεν βρέθηκε βιολογικό της υλικό στο όπλο

«Ενώ το όπλο ήρθε πρώτη φορά στο δικαστήριο και ενώ η κατηγορουμένη ισχυρίζεται ότι δεν το χρησιμοποίησε και το βλέπει για πρώτη φορά, οι συνήγοροί της επέμεναν ότι είναι ένα “δύσκολο όπλο και πράγματι φαίνεται ότι είχε μια ιδιομορφία το όπλο αυτό, απλό μεν αλλά ένα δύσκολο όπλο. Πώς το ήξερε η κατηγορουμένη;”», είπε ο δικηγόρος της 42χρονης, Αλέξης Κούγιας.

«Στη λαβή του όπλου και στη σκανδάλη βρέθηκε βιολογικό υλικό όχι της κατηγορουμένης! Ένα άλλο στοιχείο που έχουμε λέει ότι και στα δύο χέρια του θανόντος βρέθηκαν κατάλοιπα πυροβολισμού», σημείωσε εν συνεχεία ο κ. Κούγιας.

Σημειώνεται ότι η δίκη διεκόπη για τις 17 Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ