19-09-2020

Αθώωση Τσουκάτου για τα «μαύρα» ταμεία της Siemens πρότεινε η εισαγγελέας

 

  • Σύμφωνα με την εισαγγελέα, δεν προκύπτει από κάποιο στοιχείο ότι το 1.000.000 μάρκα κατέληξε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ
  • Το σκεπτικό της εισαγγελέως
  • Το σχόλιο της πλευράς Τσουκάτου

Την αθώωση του Θόδωρου Τσουκάτου για το 1.000.000 μάρκα που είχε λάβει το 1999 από τη Siemens, πρότεινε η εισαγγελέας έδρας του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων, στη δίκη για τη σύμβαση 8002 μεταξύ ΟΤΕ και της γερμανικής εταιρείας. Σύμφωνα με την εισαγγελέα Ελένη Σκεπαρνιά, δεν προκύπτει από κάποιο στοιχείο ότι το επίμαχο ποσό κατέληξε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, όπως ισχυρίζεται ο άλλοτε «στρατηγός» της Χαριλάου Τρικούπη.

Αναλυτικότερα, όπως σημείωσε η εισαγγελέας Ελένη Σκεπαρνιά, ο κ. Τσουκάτος πραγματοποίησε πολλές συναντήσεις με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, πολύ πριν αλλά και κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της επίμαχης σύμβασης, έλαβε το 1.000.000 μάρκα από λογαριασμό κεντρικού στελέχους της μητρικής Siemens και μέσω παρένθετων λογαριασμών, σε μετρητά και τμηματικώς, στο γραφείο του στο ΠΑΣΟΚ.

Το σκεπτικό της εισαγγελέως

Ωστόσο, όπως είπε η εισαγγελική λειτουργός, δεν προέκυψε από κανένα στοιχείο ότι το ποσό αυτό δόθηκε πράγματι ως χορηγία στο κόμμα, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο κατηγορούμενος. Οι ταμίες του κόμματος, είπε η εισαγγελέας, που ήρθαν οψίμως στο δικαστήριο να επιβεβαιώσουν τον ισχυρισμό Τσουκάτου, δεν γίνονται πιστευτοί και ελέγχονται από την εισαγγελία για ψευδορκία.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ  Σάμος: Δύο συλλήψεις για το αδίκημα της υποκίνησης εμπρησμού στο ΚΥΤ

Μέχρι στιγμής, όπως είπε η εισαγγελέας, δεν έχει εξακριβωθεί πού κατέληξε η δήθεν χορηγία. Αν δηλαδή, δόθηκε σε άλλα πρόσωπα, ή αν τα πήρε μόνο ο ίδιος. Πάντως, το 1 εκατ. μάρκα δεν διατέθηκε για χρηματισμό υπαλλήλων του ΟΤΕ.

«Ο Χριστοφοράκος δεν είχε κανέναν λόγο να δωροδοκήσει στελέχη του ΟΤΕ μέσω του Τσουκάτου. Είχαν με τον Μαυρίδη δικό τους μηχανισμό για απευθείας πληρωμές», σημείωσε.

Έτσι, σύμφωνα με την κ. Σκεπαρνιά, εφόσον η κατηγορία για τον Θόδωρο Τσουκάτο είναι για άμεση συνέργεια σε δωροληψία αγνώστων υπαλλήλων, τόσο ο ίδιος όσο και τα παρένθετα πρόσωπα, πρέπει να κηρυχθούν αθώοι.

Το σχόλιο της πλευράς Τσουκάτου

«Η πρόταση της κ. Εισαγγελέως περί αθώωσης του Θ. Τσουκάτου ανεξαρτήτως της εσφαλμένης αιτιολογίας της, είναι μία πρώτη δικαίωση της Δικαιοσύνης και της λογικής», σχολίασε αναφορικά με την πρόταση της εισαγγελέως ο συνήγορος του κ. Τσουκάτου, Διονύσης Γκούσκος.

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.